Jazz Orchestra - The Jazz Influencers

op .

artwork.JazzInfluencers.credits Michael KneeboneMet het nieuwe album 'The Jazz Influencers', dat verschijnt op 15 oktober 2020, wil het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) de aandacht vestigen op een nieuwe generatie geweldige jazzmusici. Met deze musici, waaronder Ben van Gelder, Simin Tander, Reinier Baas en Joris Roelofs, heeft het JOC in de afgelopen jaren als solist samengewerkt en het jazzorkest stelde ze ditmaal in de gelegenheid om te componeren. Het zijn negen totaal verschillende, eigentijdse perspectieven op het JOC geworden, of meer in het algemeen; op jazz voor grote bezetting. 'The Jazz Influencers' werd eind februari van dit jaar, vlák voor de corona-uitbraak, in twee dagen tijd opgenomen met live publiek. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw viert het nieuwe album met een eenmalig, coronaproof concert op zondag 18 oktober 2020 in het Muziekgebouw aan het IJ.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

op .

 125Jazz Orchestra of the Concertgebouw 1 foto Govert Driessen KLEIN'Crossroads' is de titel van de nieuwe dubbelelpee (tevens dubbel cd) die het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) op 5 oktober 2018 wereldwijd uitbrengt. Dit eerste album onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Dennis Mackrel en co-dirigent Rob Horsting geeft een internationaal perspectief op het JOC, waarbij de musici van het orkest staan centraal staan. Composities van bandleden als Joris Roelofs, Martijn van Iterson en Ilja Reijngoud werden door internationale top arrangeurs als Michael Abene, Ed Partyka en Vellu Halkosalmi bewerkt in nieuwe arrangementen. Het JOC gaat op tour met 'Crossroads'; de aftrap van de clubtour is op 16 november in het Bimhuis in Amsterdam. Luister hier naar een voorproefje van 'Crossroads'.

Madeleine Peyroux & Jazz Orchestra

op .

1905 MPeyroux photo shervin lainez KLEINDe Amerikaanse singer-songwriter Madeleine Peyroux, bekend om haar bijzondere stemgeluid dat wel wordt vergeleken met Billie Holiday, geeft in december vier concerten in ons land met het Nederlandse Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel. Op het programma staan niet alleen nummers van haar meest recente album ‘Secular Hymns’, maar ook een aantal van haar meest bekende songs. Het is de allereerste keer dat Peyroux optreedt met een bigband. Met tevens een knipoog naar de Kerst belooft het een bijzondere concertreeks te worden.

Jazz Factory - met JOC en Lucas De Man

op .

 125JOC foto door Jelmer de Haas KLEINHet Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC), de meest swingende bigband van Nederland, gaat een samenwerking aan met podiumkunstenaar Lucas De Man, diens Stichting Nieuwe Helden, en Hotel Arena. Onder de noemer Jazz Factory organiseren zij zondagmiddagen met muziek, spoken word, interviews en wijn. De eerste van de reeks, met als thema ‘Take Me To Church’, vindt plaats op zondag 21 mei (aanvang 15:30).

JOC feat. Dr. Lonnie Smith - album & tour

op .

IDr. Lonnie Smith c Sun sentinel SNIJ KLEIN croppedn 2010 speelde het Jazz Orchestra of the Concertgebouw samen met Hammond organist Dr. Lonnie Smith in een uitverkocht Bimhuis. Het bleek een muzikaal hoogtepunt voor beiden en dus is besloten de opnamen uit te brengen op vinyl. De LP “I Didn’t Know What Time It Was” (met een download-code voor digitale weergave met daarbij twee bonus-tracks) verschijnt op 8 april. Op 14, 15, 16 en 17 april staat het orkest wederom op de planken met Dr. Lonnie Smith en geven ze concerten in respectievelijk TivoliVredenburg, Luxor Live, het Paard en het Patronaat. Speciale gast is zangeres Sarah Jane. Beluister hier “I Didn’t Know What Time It Was”.