Nynke Laverman - slow album release

op .

Nynke Laverman PLANT kleinZangeres Nynke Laverman introduceert de Slow Album Release. Over de periode van een jaar laat ze haar nieuwe album Plant groeien en brengt ze het nummer voor nummer uit - elk vergezeld door een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren, onder wie natuurfilosoof Matthijs Schouten, schrijver/klimaatactivist Eva Rovers en cabaretier Jochem Myjer.
Bekijk hier de videoclip van de eerste single Your Ancestor.

Nynke Laverman - Wachter

op .

Nynke door Femke Teussink 1 KLEINRuim drie jaar na de wereldwijde release van ALTER, is de opvolger in zicht: deze zomer brengt Nynke Laverman haar nieuwe album WACHTER uit. Een muzikale ode aan de kunst van het wachten, waarin ze de kracht van taal nog sterker laat spreken dan voorheen. De sound is rauwer en meer beatgericht, met een hoofdrol voor de cello. WACHTER verschijnt op 10 juni, Nynke presenteert het album tijdens het Oerol Festival op Terschelling op 11 juni. In het najaar volgt een tour langs de theaters.
Luister hier naar de eerste single JEFTE. Bekijk hier de trailer van de tour.

Nynke - theatertour

op .

albumcover Nynke Alter klein
Afgelopen jaar bracht Nynke Laverman het album ‘Alter’ uit, geproduceerd door Javier Limón: deze toonaangevende producer won meerdere Latin Grammy Awards. Het album kreeg mooie recensies. Zo schreef NRC "loepzuivere Friese passie" en kreeg het album ook van dagblad Trouw 4 sterren. Vanaf 21 februari 2014 doet Nynke een uitgebreide tour langs de Nederlandse theaters.

 

releases & tours 2014

op .

icrowd spot

KAPOK, iET, NYNKE, MING's PRETTY HEROES,
DE DIJK & AMSTERDAM SINFONIETTA, MINYESHU

Nynke Laverman 'Alter'

op .

albumcover_Nynke_Alter_kleinZangeres Nynke Laverman, bekend van Friestalige fado’s, brengt op 12 april 2013 het nieuwe album ‘Alter’ uit. Met het gebruik van het oeroude instrument ‘Noardske balke’ gecombineerd met marimba en Spaanse gitaar heeft Nynke zich laten inspireren door de warme klanken uit het Zuiden. ‘Alter’ is opgenomen in Madrid met producer Javier Limón, één van de meest toonaangevende producers in de mediterrane muziekwereld. Er is al veel belangstelling vanuit het buitenland: het album wordt in 37 landen uitgebracht. In Nederland presenteert Nynke het album op 15 mei in De Lawei, Drachten en op 16 mei in De Duif, Amsterdam.

Klik hier voor een filmpje Making of Alter.