Nynke Laverman - album en tour

op .

Nynke Laverman PLANT kleinHeel 2021 laat zangeres Nynke Laverman haar nieuwe album Plant stapje voor stapje groeien. Elke maand brengt Laverman een track uit, vergezeld door een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met programmamaker Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren, zoals Roman Krznaric, Jochem Myjer en André Kuipers. De Slow Album Release mondt uit in de full album release van Plant, welke ze viert tijdens Explore the North in Leeuwarden op 17 en 18 september. Hierna trekt Laverman uitgebreid door het land met de gelijknamige multidisciplinaire theatervoorstelling, die op 15 oktober 2021 in première gaat in DeLaMar in Amsterdam. Bekijk hier de trailer.

Nynke Laverman - slow album release

op .

Nynke Laverman PLANT kleinZangeres Nynke Laverman introduceert de Slow Album Release. Over de periode van een jaar laat ze haar nieuwe album Plant groeien en brengt ze het nummer voor nummer uit - elk vergezeld door een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren, onder wie natuurfilosoof Matthijs Schouten, schrijver/klimaatactivist Eva Rovers en cabaretier Jochem Myjer.
Bekijk hier de videoclip van de eerste single Your Ancestor.

Nynke Laverman - Wachter

op .

Nynke door Femke Teussink 1 KLEINRuim drie jaar na de wereldwijde release van ALTER, is de opvolger in zicht: deze zomer brengt Nynke Laverman haar nieuwe album WACHTER uit. Een muzikale ode aan de kunst van het wachten, waarin ze de kracht van taal nog sterker laat spreken dan voorheen. De sound is rauwer en meer beatgericht, met een hoofdrol voor de cello. WACHTER verschijnt op 10 juni, Nynke presenteert het album tijdens het Oerol Festival op Terschelling op 11 juni. In het najaar volgt een tour langs de theaters.
Luister hier naar de eerste single JEFTE. Bekijk hier de trailer van de tour.

Nynke - theatertour

op .

albumcover Nynke Alter klein
Afgelopen jaar bracht Nynke Laverman het album ‘Alter’ uit, geproduceerd door Javier Limón: deze toonaangevende producer won meerdere Latin Grammy Awards. Het album kreeg mooie recensies. Zo schreef NRC "loepzuivere Friese passie" en kreeg het album ook van dagblad Trouw 4 sterren. Vanaf 21 februari 2014 doet Nynke een uitgebreide tour langs de Nederlandse theaters.

 

releases & tours 2014

op .

icrowd spot

KAPOK, iET, NYNKE, MING's PRETTY HEROES,
DE DIJK & AMSTERDAM SINFONIETTA, MINYESHU

Meer artikelen...