Madeleine Peyroux & Jazz Orchestra

op .

1905 MPeyroux photo shervin lainez KLEINDe Amerikaanse singer-songwriter Madeleine Peyroux, bekend om haar bijzondere stemgeluid dat wel wordt vergeleken met Billie Holiday, geeft in december vier concerten in ons land met het Nederlandse Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel. Op het programma staan niet alleen nummers van haar meest recente album ‘Secular Hymns’, maar ook een aantal van haar meest bekende songs. Het is de allereerste keer dat Peyroux optreedt met een bigband. Met tevens een knipoog naar de Kerst belooft het een bijzondere concertreeks te worden.

“It is a great honor for me to be invited by the Jazz Orchestra of the Concertgebouw to sing in Holland this coming Christmas season 2017. And I am excited to be planning an intimate and exciting repertoire with these stellar musicians, full of love songs and drinking songs which I believe will put us all in the holiday spirit! I can't wait!” - Madeleine Peyroux

Madeleine Peyroux
Peyroux (1974) groeit op in Brooklyn in een vrij milieu en wordt door haar ouders gestimuleerd in haar muziekambities. Wanneer ze samen met haar moeder naar Parijs verhuist, werkt ze als 15-jarige als straatmuzikant in Quartier Latin. Ze zingt liedjes van onder meer Billie Holiday en Ella Fitzgerald en ontwikkelt zich als singer-songwriter. Begin jaren ‘90 toert Peyroux langdurig door Europa in verschillende groepen en ontwikkelt ze het materiaal voor haar eerste album ‘Dreamland’ (1996). Het album wordt uitgebracht door Atlantic Records en ondanks de vele aandacht blijft Peyroux gewoon als straatmuzikant in Parijs werken. Pas in 2004 komt ze met haar tweede album ‘Careless Love’, dat wereldwijd meer dan een miljoen keer wordt verkocht. In 2007 krijgt Peyroux de BBC Jazz Award, waarna nog een aantal albums volgen. Haar meest recente cd ‘Secular Hymns’ (Verve) is in 2016 verschenen.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) is een van de, zo niet dé, meest swingende bigband van Nederland. Het orkest is in 1996 opgericht als New Concert Big Band door o.a. Henk Meutgeert en draagt sinds 1999, op initiatief van toenmalig Concertgebouw directeur Martijn Sanders, de naam van Het Koninklijk Concertgebouw.
Het JOC treedt wereldwijd op met grote jazzhelden als Benny Golson, Oleta Adams en jong talent als José James en Christian Scott. Via grotere en kleinere concerten verbindt het JOC zich met haar publiek en maakt jazz, in de brede zin van het woord, toegankelijk voor een divers publiek. Daarnaast houdt het JOC zich bezig met talentontwikkeling en initieerde ze Rhythm Changes en het Arrangers project.
Vanaf november 2015 staat het JOC onder leiding van de Amerikaanse chef-dirigent Dennis Mackrel.

Madeleine Peyroux & Jazz Orchestra of the Concertgebouw - tour
10 december Muziekgebouw, Eindhoven
11 december Het Concertgebouw, Amsterdam
12 december De Doelen, Rotterdam
14 december Musis Sacrum, Arnhem

www.jazzorchestra.nl
www.madeleinepeyroux.com