Nynke Laverman - album en tour

op .

Nynke Laverman PLANT kleinHeel 2021 laat zangeres Nynke Laverman haar nieuwe album Plant stapje voor stapje groeien. Elke maand brengt Laverman een track uit, vergezeld door een podcast die het thema van die specifieke song behandelt. Voor deze podcasts interviewt Nynke samen met programmamaker Lex Bohlmeijer wetenschappers, filosofen en podiumkunstenaars die haar inspireren, zoals Roman Krznaric, Jochem Myjer en André Kuipers. De Slow Album Release mondt uit in de full album release van Plant, welke ze viert tijdens Explore the North in Leeuwarden op 17 en 18 september. Hierna trekt Laverman uitgebreid door het land met de gelijknamige multidisciplinaire theatervoorstelling, die op 15 oktober 2021 in première gaat in DeLaMar in Amsterdam. Bekijk hier de trailer.

 

ALBUM
Op haar zesde album spreekt Nynke zich stevig uit over menselijk onvermogen en gedrag, juist door zachter te zingen en alleen te doen wat nodig is. Ze wisselt poëtische songs af met vulkanische, dansbare nummers, waarin elektronische beats en analoge synths zorgen voor ontlading. De zangeres en ontdekkingsreiziger doorleeft haar deels Friese, deels Engelse teksten ook in spoken word. Het nieuwe project is een hoopvol protest; een pleidooi voor het zoeken, het niet-weten en het nemen van tijd. Plant groeit door tot in september 2021, wanneer het gehele album op CD en vinyl verschijnt met een prachtig vormgegeven hoes geschilderd door Christiaan Kuitwaard.
Bekijk hier de eerste videoclip van de eerste single Your Ancestor.
Bekijk hier de meest recente videoclip Gravity Rules.
Beluister hier de tot nu toe verschenen podcasts.

THEATERTOUR
De live performance van Plant maakt Nynke in samenwerking met haar muzikale compagnon Sytze Pruiksma, videokunstenaar Douwe Dijkstra en danseres Dunja Jocic. De eindregie is in handen van Koos Terpstra. In een groots decor van video schetst Nynke een surreële wereld waarin eigenzinnige muziek, video-art en dans samenkomen in een concert dat overweldigend en verstild is tegelijk. De multidisciplinaire voorstelling Plant gaat op 15 oktober 2021 in première in DeLaMar in Amsterdam en tourt daarna uitgebreid door het land.

SPEELLIJST NAJAAR 2021
17 sept Leeuwarden Explore the North - albumpresentatie
18 sept Leeuwarden Explore the North - albumpresentatie
14 okt Maastricht Boven Zaal - try-out
15 okt Amsterdam DeLaMar Theater - première
16 okt Drachten De Lawei - Friese première
22 okt Vught Theater de Speeldoos
23 okt Assen De Nieuwe Kolk
29 okt De Meern Podium de Hoge Woerd
30 okt Voorburg Ludens
4 nov Nieuwegein De Kom
5 nov Zwolle De Spiegel
6 nov Medemblik Bon Theater
12 nov Ede Cultura
13 nov Naaldwijk De Naald
14 nov Amersfoort De Lieve Vrouw
19 nov Amstelveen Schouwburg
20 nov Gouda Schouwburg
24 nov Utrecht Schouwburg
25 nov Roden Winsinghhof
3 dec Heerenveen Posthuistheater
4 dec Arnhem Stadstheater
9 dec Delft Theater de Veste
10 dec Lelystad Agora
16 dec Hoorn Het Park
17 dec Warmond Het Trefpunt
18 dec Groningen Oosterpoort
22 dec Leeuwarden De Harmonie

Release album Plant: 17 september 2021

https://nynkelaverman.nl/