Wereldband DVD en Theatertour

bandfoto_door_Rob_Becker_kleinDe Wereldband start dit najaar met de reprise van ‘Kopmannen’ in de Nederlandse theaters. Vanwege het grote succes afgelopen seizoen wordt deze voorstelling ook op DVD uitgebracht. Het eerste exemplaar wordt op 30 oktober uitgereikt in de Stadsschouwburg in Utrecht. ‘Kopmannen’ is een virtuoos spektakel, met idioot veel muziekstijlen en een krankzinnig aantal muziekinstrumenten.

 

De Wereldband bestaat uit zes conservatoriumgeschoolde multi-instrumentalisten met een onverzadigbaar verlangen naar theater en muziekstijlen. Het spectaculaire instrumentarium bestaat dan ook niet alleen uit gewone muziekinstrumenten maar wordt aangevuld met dagelijkse gebruiksvoorwerpen waar, zo blijkt, muziek in zit.

In de voorstelling ‘Kopmannen’ leidt dit tot een muziekstijl variërend van funk, balkan en tango tot zowel een Japanse als een latinversie van Brels ‘Ne me quitte pas’. Dit alles gecombineerd met eigen teksten en composities. In een overweldigend wit decor van een sanatorium spelen de mannen van de Wereldband alsof hun leven ervan afhangt in deze humoristische maar ook ontroerende voorstelling.