Teus Nobel - Saudade

op .

 125SAUDADE Teus Nobel albumcover KLEINOp 8 december 2019 is het vijfentwintig jaar geleden dat de Braziliaanse componist, pianist en zanger Antonio Carlos Jobim overleed. Trompettist Teus Nobel eert deze meestercomponist op zijn nieuwe album Saudade, dat hij opnam met strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest.
Het repertoire van Jobim omvat ruim achthonderd composities; Nobel koos ervoor om het bij het grote publiek wat onbekender repertoire als Falando de Amor en Por Toda A Vida Minha onder de aandacht te brengen, alhoewel een bewerking van Jobim’s grootste hit The Girl from Ipanema natuurlijk niet mocht ontbreken. Het album Saudade verschijnt op 6 december.

Teus Nobel - albumrelease

op .

 125Teus Nobel door Fleur Huijsdens 2 KLEINVoor zijn nieuwe album Journey of Man liet trompettist Teus Nobel zich inspireren door de gedachtegang dat de mensheid zoals we die nu kennen afstamt van één enkele man, zoals beschreven in het gelijknamige boek van professor Spencer Wells, en door muzikant Woody Shaw, wiens werk Nobel onderzocht voor zijn jazz-masterstudie. Journey of Man verschijnt op 8 februari 2019. De Teus Nobel Liberty Group presenteert het album op 23 februari 2019 in Paradox in Tilburg; hierna is de groep ook nog te zien in onder meer het Bimhuis in Amsterdam. Bekijk hier de albumtrailer.

Teus Nobel - Social Music

op .

SOCIAL MUSIC albumcover Vijay SlagerTrompettist Teus Nobel heeft sinds 2012 definitief een plaats in het muzikale landschap veroverd: zijn twee albums kregen lovende recensies, hij werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en won vorig jaar de Laren Jazz Award. Het nieuwe album SOCIAL MUSIC, dat op 24 juni verschijnt, is voortgekomen uit een intensieve samenwerking met gitarist en componist Merlijn Verboom. Het resultaat is dirty electronic jazz: een mix van jazz, electronica, grooves en filmische sferen. Het Teus Nobel Quintet presenteert SOCIAL MUSIC zondag 10 juli op het North Sea Jazz Festival. Bekijk hier de videoclip van de eerste single Men vs Women.

Teus Nobel - release Japan

op .

Teus Nobel - Legacy albumcoverKLEINHet album LEGACY van jazztrompettist Teus Nobel, dat in december 2014 in Nederland verscheen, wordt op 21 januari 2015 uitgebracht in Japan door P-Vine Records. Dit label verzorgde eerder releases van onder meer George Duke, John Scofield en Incognito en van Nederlandse artiesten als New Cool Collective, Wouter Hamel en Gideon van Gelder. Japanse jazzrecensent en auteur Mitsuru Ogawa schreef de liner-notes voor de Japanse editie, die ook werd voorzien van nieuw artwork.

Vanavond (20 jan) speelt Teus met zijn band live in DE WERELD DRAAIT DOOR (NPO 1, 19:00 uur).

Teus Nobel - Legacy

op .

Teus Nobel - Legacy albumcoverKLEINTeus Nobel brengt op 12 december 2014 zijn nieuwe album uit. LEGACY is de opvolger van zijn debuutalbum FLOW (2012) waarmee Nobel zich als jazztrompettist met eigen composities op de kaart wist te zetten en werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Op LEGACY eert hij zijn muzikale erfgoed, met voor elk van zijn persoonlijke jazzhelden een speciaal geschreven compositie. Verwacht geen covers of ‘nabootsingen’; op LEGACY gaan Nobel en zijn nieuwe band op geheel eigen wijze de signaturen te lijf die grootheden als Miles Davis, Roy Hargrove en Woody Shaw achterlieten. In december is Nobel met zijn quintet live te zien in Paradox (Tilburg), LantarenVenster (Rotterdam) en het Bimhuis (Amsterdam). Bekijk hier de LEGACY EPK.

Teus Nobel Radio 6 Soul & Jazz Talent

op .

Teus_Nobel_FLOW_albumcover

Trompettist Teus Nobel, die twee weken geleden zijn debuutalbum FLOW lanceerde, is uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent. Dit werd zojuist bekend gemaakt in “Winfried draait door”, het programma van Winfried Baijens op Radio 6. Teus werd live in de uitzending opgebeld en kreeg het nieuws te horen van saxofoniste Susanne Alt.

Teus Nobel FLOW

op .

Teus_Nobel_FLOW_albumcoverTrompettist Teus Nobel, die onder meer werkte met Caro Emerald en Kyteman Orchestra, lanceert op 12 oktober zijn eerste eigen album ‘Flow’. Samen met zijn Liquid Music Quintet smolt hij de muziek van onder andere Eric Vloeimans, Roy Hargrove, Herbie Hancock en Pat Metheny samen en vormde hij nieuwe composities van de ontstane muzikale vloeistof. Het resultaat is groovy, contemporary jazz met een randje fusion. Teus Nobel presenteert ‘Flow’ op 13 oktober in Bird, Rotterdam. Daarna volgt een tour door het land.