albumcover_No9_Wende_kleinDe nieuwe koers van WENDE blijkt een groot succes. Na 6 jaar volle zalen en juichrecensies als zangeres van Franse chansons koos Wende Snijders eigenwijs het pad van singer/songwriter. Haar nieuwe Engelstalige album No.9 werd enthousiast ontvangen door pers en publiek. Het album kwam de eerste week van release binnen op nummer 5 in de Album Top 100. Ook haar clubtour was een groot succes met uitverkochte zalen. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de Noorderslag organisatie : Wende is uitgenodigd voor de 2010-editie van het festival.

 

Op zaterdag 16 januari 2010 treedt WENDE om 23:30 uur op in de Kleine Zaal in de Oosterpoort, Groningen.


De pers over No.9:


"met het Engelstalige No.9 ontpopt Snijders zich als een authentieke singer-songwriter."
"een verbluffende ideeënrijkdom"
"associaties met Joni Mitchell dringen zich her en der op, ware het niet dat No.9 volledig op zichzelf staat en niets minder dan een revelatie mag heten."
OOR

 

"De zangeres die het als chansonnière vooral zocht in het grote gebaar, houdt het op No.9 verrassend klein. En dat klinkt, al net zo verrassend, behoorlijk aangenaam."
PAROOL

 

"elk nummer is daar weer die fantastische en veelzijdige stem. Met een scherp randje, een zucht of vol warmte. Wende¹s eigen No.9 ademt, leeft, is onverschrokken en klinkt als een intiem reisverslag. Missie geslaagd, zou ik zeggen!"
PLATOMANIA

 

"Een verrassing."
ELSEVIER

 

"Als je het lieve Break my heart, het aanstekelijke Wonderful en het feestelijke Yes, we can hoort, ben je snel geïmponeerd. Dat moeten ook de meest fervente francofielen beamen."
REVU


Tussen 6 en 16 januari 2010 toert WENDE met het Amsterdam Sinfonietta door het land. De concerten maken deel uit van de jaarlijkse, grensverleggende nieuwjaarsconcertserie 'Breder dan klassiek', waarin Amsterdam Sinfonietta traditiegetrouw samenwerkt met sterren uit de pop- of jazzwereld. Na Gershwin met Trijntje Oosterhuis, fado met Cristina Branco, jazz met Chick Corea en oer-Hollandse hits met Karin Bloemen is nu rasartieste Wende Snijders te gast bij het orkest. Wende speelt samen met het Amsterdam Sinfonietta en haar eigen ritmesectie onder meer repertoire van haar recente album No.9.