Woensdagavond is bekend gemaakt dat Buma Cultuur de Buma Gouden Harp heeft toegekend aan Wende Snijders. Tijdens het jaarlijkse Harpen Gala nam Wende de Gouden Harp in ontvangst uit handen van Paul de Leeuw. Wende ontving deze prestigieuze prijs naar aanleiding van haar nieuwe Engelstalige album No.9.


De Buma Gouden Harp wordt toegekend voor een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. De jury was "verpletterd door Wende's (eerste volledig door haarzelf geschreven en gecomponeerde) Engelstalige cd No.9. Wende Snijders heeft een panische angst om zichzelf te herhalen. Maar juist dit breken met stijlen heeft de jury doen besluiten de zangeres een Buma Gouden Harp toe te kennen. Ze wordt bekroond als zangeres, maar ook als componist en tekstschrijver. Wende verricht baanbrekend werk om de kleinkunst naar het grote publiek te brengen. Vandaar een Buma Gouden Harp."

Vanuit de glorieuze start die Wende maakte in van het Franse chanson begon een bijzondere carrière die zijn gelijke niet kent. Daarvan getuigen de activiteiten van het afgelopen seizoen: ze bespeelde uitverkochte zalen in het clubcircuit met een band, ze tourde met een groot strijkorkest in uitverkochte grote concertzalen, vanaf april is ze klein en intiem te horen in de theaterzalen, om dit najaar te debuteren met haar nieuwe ensemble in Theater Carré. Van chanson naar singer-songwriter, van Frans via Nederlands naar Engels, en van bestaand repertoire naar eigen composities. Wende werd reeds onderscheiden met twee Edison Awards, een Gouden Notenkraker, de B.A.T-prijs, de Zonta award en de Annie M.G. Schmidt-prijs. En nu de Buma Gouden Harp!

Vanaf 10 april is Wende te zien in de theaters met haar programma Chaos, waarin het repertoire van het nieuwe album No.9 de hoofdrol zal spelen.