Wende najaarstour 2010

albumcover-no9-wende-kleinDit najaar maakt Wende een tour langs de grote theaterzalen van Nederland, die in november wordt afgesloten met twee avonden in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam. Daarmee komt Wende’s lang gekoesterde droom eindelijk uit.

‘Slopend maar noodzakelijk’ is hoe Wende haar veelzijdige tournee langs concertzalen, clubs, festivals en theaters van het afgelopen jaar omschrijft. Het spelen op het brede scala aan podia was nodig om tot een theatervorm te komen, die waardig is aan Carré. Resultaat is een wervelende combinatie van muziek en theater.

 

Elektronische sounds gaan hand in hand met een klassiek strijkerensemble, spectaculaire beats gaan moeiteloos over  in ingetogen breekbare liedjes. Alles in dienst van de intensiteit, dat onveranderd het handelsmerk is van alles dat Wende laat horen en zien.

Met de release van het album No.9 in oktober 2009 sloeg Wende, die bekend was geworden met geheel eigen uitvoeringen van bekende Franse chansons, een nieuwe weg in. De Engelstalige nummers van No.9, die ze samen met Jan van Eerd schreef, vormden de basis van een jaar lang onderzoek naar haar nieuwe signatuur. Voor deze ontwikkeling in haar carrière ontving Wende dit jaar een Gouden Harp. Ze speelde voor het eerst in het clubcircuit met een band, deed een concertzalentour met het klassieke Amsterdam Sinfonietta en stond kwetsbaar met alleen haar eigen piano- en gitaarspel op de theaterpodia. In al die concerten stonden de liedjes van No.9 centraal.

Wende: de tekstschrijver, de componist, de muzikant, de theatermaker maar bovenal de gepassioneerde, heftige, en ontroerende zangeres die altijd op zoek is naar uitdagingen en vernieuwing.

 

"Of je Wende nu met band, orkest, solo of in de najaarstheatervoorstelling waarin alles samenkomt treft, bij alle verrichtingen van dit megatalent is de hand van God nooit ver weg."
Revolver’s Lust For Life


"Mateloos enthousiast en transformerend van nuchtere Hollandse tot diva en podiumbeest windt ze Paradiso langzaam om haar vingers."

"…Wende Snijders behoort tot de top der Nederlandse zangeressen en wordt alleen maar beter. Zoveel emotie, klasse en charme verschijnt niet vaak ten tonele. Hier kunnen sommige wereldsterren een puntje aan zuigen."
NU.nl


ALLE TOURDATA ZIJN TE VINDEN OP:
www.wende.nu/nl/agenda