Videoclip We,The Firm & Tros Vermist

Here I Stand.Still003 KLEIN125Op vrijdag 26 oktober was de eerste uitzending van het TROS-programma Vermist te zien op Nederland 1. Zanger-gitarist Jeroen van Woezik van We, The Firm schreef ‘Here I Stand’, een nummer dat gaat over het missen van een dierbare. De aangrijpende videoclip, gisteravond voor het eerst vertoond in Vermist, vertelt het verhaal van een aantal schrijnende kindervermissingen. De opbrengst van de single wordt gebruikt om in de toekomst ook acties voor andere vermiste kinderen te kunnen financieren.


De activiteiten van We,The Firm worden nauw gevolgd in Vermist: zo speelt de band vandaag op de middenstip in het ADO Den Haag-stadion om aandacht te vragen voor de actie. De beelden daarvan zijn in de uitzending van vrijdag 2 november te zien.


Over de videoclip
De clip van ‘Here I Stand’ omlijst het verhaal van een aantal kindervermissingen. Zoals die van de tweejarige Isra: zij werd ontvoerd door haar Libische vader die bij de gewelddadige actie haar moeder om het leven bracht. En de zevenjarige Jaïr, die tijdens een dagje op het strand van Monster voorgoed verdween. Oemnia werd in 1995 door haar vader gestolen. Toen VERMIST haar in 2009 opspoorde in Egypte, werden moeder en dochter door een briesende vader belaagd. Maar ook de foto van de vijftienjarige Rosa uit Sittard wordt op indringende wijze getoond. In 1996 verdween ze toen ze een instelling verliet om te gaan winkelen. Er is nooit meer iets van haar vernomen.
De opbrengst van de single wordt gebruikt om in de toekomst ook acties voor andere vermiste kinderen te kunnen financieren. Daarnaast wordt ingespeeld op de actualiteit: zodra een kind gevonden is, wordt de clip direct aangepast. Deze actie wordt ondersteund door Amber Alert en het KLPD en toegejuicht door de achterblijvers van vermiste kinderen.