The Junction - right down the road

op .

The Junction albumcoverDe jonge a capella groep The Junction brengt op 9 oktober hun eerste album RIGHT DOWN THE ROAD uit. De vijf vocalisten hebben in het korte bestaan van The Junction al veel optredens op hun naam staan: ze tourden onder meer door Zuid-Korea, Indonesië en Duitsland en door eigen land met het Ricciotti Ensemble en als support act van Handsome Poets. Ze ontvingen een Award op het VokalTotal Festival in Oostenrijk en wonnen de prestigieuze internationale vocal group competitie tijdens het Aarhus Vocal Festival in Denemarken. The Junction presenteert het debuutalbum op 18 oktober in Paradiso, Amsterdam. Bekijk hier de videoclip van CRAZY.

Right down the road, de plek waar The Junction elkaar ontmoette. Opgericht in 2013, wint de groep meteen een Award voor het Beste Jazz Arrangement op het VokalTotal Festival in Oostenrijk. Hetzelfde jaar worden ze uitgenodigd om te touren door Zuid-Korea. In eigen land verzorgt The Junction het voorprogramma tijdens de tour van Handsome Poets. In 2014 trekt de groep door het land met het Ricciotti Ensemble, gevolgd door een eigen tour door Duitsland en Indonesië. The Junction wint in mei 2015 de prestigieuze internationale vocal group competitie tijdens het Aarhus Vocal Festival in Denemarken en deelt in de zomer het podium met de gerenommeerde a capella groepen The Real Group en Rajaton, op het Vocalmente Festival in Italië.  Verzoeken uit het buitenland blijven maar binnenstromen: in november 2015 vertrekt The Junction naar China.

Op het debuutalbum RIGHT DOWN THE ROAD vind je een variëteit van nummers in verschillende stijlen. Van pop tot jazz en weer terug. De vocalisten komen uit diverse professionele richtingen en de muzikale liefde is breed. De stemmen en muziek ontmoeten elkaar op de kruising, The Junction. Arrangementen zijn van Paul Maaswinkel (Crazy, Wasbeer, Catch My Breath, Singing In The Rain), Henk Kraaijeveld (Limit To Your Love, I Concentrate On You, Hartslag) en Joyce-Lou van Ras (Strong). Wasbeer en Catch My Breath zijn originele composities van Paul zijn hand.

The Junction is:
Tineke Blok (sopraan), Margriet van Duijvenbode (mezzo-sopraan), Joyce-Lou van Ras (alt), Henk Kraaijeveld (tenor/bas/beatbox), Paul Maaswinkel (tenor/bas/beatbox)


LIVE:
16 september Het Witte Theater, IJmuiden
25 september Theater Young Ones, Zwolle
18 oktober Paradiso, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)

www.thejunctionofficial.com