The Jig - Proximo Disco

op .

The Jig PROXIMO DISCO kleinThe Jig is een échte funkband. Het hechte zevenkoppige gezelschap speelt alleen eigen werk en staat bekend om zijn energieke liveshows. Niet alleen in Nederland: de band zorgde ook voor de nodige portie groove in landen als Amerika, Duitsland en Brazilië. Voor het nieuwe album PROXIMO DISCO, dat op 3 juni verschijnt, werkte The Jig voor het eerst samen met een zanger: Ruben Seyferth. In hun kelder in Amsterdam West propte de band het album vol met keiharde funk met een rock-attitude en elementen van soul, pop, jazz en afro. PROXIMO DISCO wordt live gepresenteerd in de Sugar Factory in Amsterdam op zondag 19 juni. Ook speelt The Jig op diverse festivals de komende maanden. Luister hier naar de eerste single Come Get It.

THE JIG
Zeven man sterk, heeft The Jig niet alleen vele podia in Nederland plat gespeeld (o.a. Paradiso, North Sea Round Town, Blue Note Sessions, Jazz in Duketown), maar ook het publiek in landen als de VS, Brazilië, Spanje, Duitsland, België en Frankrijk geïnfecteerd met de funk. De (alleen maar eigen!) muziek is persoonlijk en eigentijds. Elementen van soul, afrobeat, pop, jazz en rock worden vermengd met vintage funk zoals je die kent van Bootsy Collins, Tower of Power, James Brown, Average White Band en The Meters. Denk aan een instrumentale groove-machine met een rock ’n roll attitude.
In het zevenjarig bestaan heeft de Amsterdamse band twee albums uitgebracht: Brooklyn Blowout (2011) en Aargh! (2013). Op 3 juni 2016 verschijnt Proximo Disco.

PROXIMO DISCO
Het derde album van The Jig is diverser dan de voorgaande twee: mede door het gebruik van zang heeft Proximo Disco wat meer een rock ’n roll en pop vibe. Het stemgeluid van Mr. Ruben (Ruben Seyferth), te horen op drie nummers, is te omschrijven als een mix van Prince en Steven Tyler (Aerosmith). Het was voor de band de allereerste keer dat ze met een vocalist werkten. Eigenlijk tegen de principes van de instrumentalisten in, maar om de bijzondere stem van deze zanger konden en wilden ze niet heen.
Proximo Disco werd opgenomen in Rock Supplies in Amsterdam West. Het produceren en mixen werd door de band zelf gedaan. De mastering was in handen van Darius van Helfteren (o.a. De Staat, The Opposites, Caro Emerald). De gerenommeerde Britse illustrator Ben Newman was verantwoordelijk voor het artwork.

THE JIG LIVE
13-05    Rollende Keukens, Westergasfabriek, Amsterdam (22:00u)
27-05    Amersfoort Jazz Festival Groenmarkt*, Amersfoort (21:00u)
28-05    Proefmei, Bergen op Zoom (22:00u)
03-06    Café Alto, Amsterdam (22:00u)
04-06    Meer Jazz Festival, Hoofddorp (18:45u)
05-06    Red Light Jazz Festival*, Amsterdam (21:00u)
11-06    Dizzy, Rotterdam (21:00u)
17-06    Swinging Groningen, Groningen (22:00u)
18-06    Jazzfestival Den Helder, Den Helder (21:00u)
19-06    Sugar Factory*, Amsterdam (21:00u) CD-PRESENTATIE
25-06    TomTom Tuinfeest*, Heythuysen (21:00u)
29-06    Jazzkapel Azijnfabriek, Den Bosch (20:00u)
10-07    North Sea Round Town, Zuidplein, Rotterdam (13:30u)

* met special guest zanger Mr. Ruben

www.thejig.nl