TenTemPiés – Noorderslag en clubtour

op .

TenTemPieüs-Rebelucionario-KLEINZojuist is bekend gemaakt dat TenTemPiés festival Noorderslag afsluit op zaterdag 17 januari 2015. Januari is ook de maand dat de band start met de nieuwe clubtour. Afgelopen vrijdag lanceerde TenTemPiés de videoclip van de single ‘Dame Tu Mano’. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album ‘Rebelucionario’, geproduceerd door Pieter Both (BEEF!), dat eind oktober verscheen. De band omschrijft de muziek zelf als Damsko Mestizo: een dansbare ‘Amsterdamse mix’ van latin rock, reggae en ska. Zanger Maurino Alarcón geeft de feestnummers een extra lading door de strijdbare teksten, geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid. Bekijk hier de videoclip van ‘Dame Tu Mano’.

 

Bekijk hier ‘Dame Tu Mano’ live bij DE WERELD DRAAIT DOOR.  


Over TenTemPiés
De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Dat is de Amsterdams-Chileense band TenTemPiés (‘hou je staande’) in een notendop. Muziek met een boodschap. Zanger Maurino Alarcón is geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap. Zijn ouders ontvluchten hun vaderland na de staatsgreep van 11 september 1973. Samen met gitarist Jouke Schwarz - half Schots, half Nederlands maar opgegroeid in Chili - richt Maurino in 2008 de band TenTemPiés op. In 2011 verschijnt het debuutalbum ‘Canto Para Gritar’ en sindsdien is de band bijna non-stop op tour: TenTemPiés speelt in Nederland op festivals als Paaspop, Down The Rabbit Hole, en Zwarte Cross en is ook buiten onze landsgrens actief in onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, China en Chili. Op 24 oktober 2014 is het nieuwe album ‘Rebelucionario’ verschenen – de reacties zijn lovend.

Over Rebelucionario
De nummers op 'Rebelucionario’, een combinatie van de woorden 'rebel’ en 'revolucionario’, zijn geïnspireerd door sociale en maatschappelijke kwesties wereldwijd. De Spaanstalige teksten zijn geschreven door zanger Maurino Alarcón, zoon van Chileense politieke vluchtelingen. De muziek laat zich kenmerken door opzwepende ritmes, aanstekelijke zanglijnen en vrolijke melodieën. Juanito Ayala, oprichter en vocalist van de Chileense band Juana Fé, een van de essentiële muziekgroepen uit de Latijns-Americaanse 'fusion’, is als gastvocalist te horen op ‘Prestame Un Segundito’. Deze samenwerking is ontstaan tijdens de tour van  TenTemPiés in Chili in 2013.
Pieter Both (BEEF!, Jah6) vervulde als producer een essentiële rol om de energie van de live shows te vertalen naar een studioalbum. Het album is opgenomen in de Electric Monkey Recording Studio wat zorgde voor een uniek geluid wegens de combinatie van vintage en moderne opnameapparatuur. Frans Hagenaars, mede-oprichter en producer van vele Excelsior-albums, verzorgde de mix van het album en Darius van Helfteren (The Opposites, De Staat) ontfermde zich over de mastering.

LIVE
10 Jan 2015         Xinix - Nieuwendijk
16 Jan 2015         Gigant – Apeldoorn
17 Jan 2015         NOORDERSLAG - Groningen
23 Jan 2015         Gebr. de Nobel – Leiden
24 Jan 2015         Merleyn – Nijmegen
06 Feb 2015        Asteriks – Leeuwarden
21 Feb 2015        Kroepoekfabriek – Vlaardingen
28 Feb 2015        Melkweg – Amsterdam

Bezetting
Maurino Alarcón (zang, slaggitaar), Jouke Schwarz (sologitaar), Nathan Klumperbeek (basgitaar), Remco Menting (drums), Miguel Padron (percussie), Julius Kaufmann (trompet), Matias Varela (trombone), Marc ManGin (saxofoon).


 

http://www.tentempies.com/