TenTemPiés - nieuwe single

op .

TenTemPieüs photo by Sebastian Nowakowski-lo-res 125x125In het najaar verschijnt het nieuwe album van TenTemPiés, geproduceerd door Pieter Both (BEEF!). De muziek omschrijft de band zelf als Damsko Mestizo: een dansbare ‘Amsterdamse mix’ van latin rock, reggae en ska. Zanger Maurino Alarcón geeft de feestnummers een extra lading door de strijdbare teksten, geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid. Vandaag lanceert de band een voorproefje: de videoclip van de eerste single ‘Quiero Saltar’ is nu te vinden op Youtube. Deze zomer is TenTemPiés te zien op diverse festivals in Nederland, waaronder Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole en staat een O’Neill tour door Frankrijk, Spanje en België op het programma. Bekijk hier de videoclip Quiero Saltar.

 


Over TenTemPiés

De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Dat is de Amsterdams-Chileense band TenTemPiés (‘hou je staande’) in een notendop. Muziek met een boodschap. Zanger Maurino Alarcón is geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap. Zijn ouders ontvluchten hun vaderland na de staatsgreep van 11 september 1973. Samen met gitarist Jouke Schwarz - half Schots, half Nederlands maar opgegroeid in Chili - richt Maurino in 2008 de band TenTemPiés op. In 2011 verschijnt het debuutalbum ‘Canto Para Gritar’ en sindsdien is de band bijna non-stop op tour: TenTemPiés speelt in Nederland op onder andere Oerol, Paaspop en Festival Mundial en buiten onze landsgrens in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Chili. Bij terugkomst in Amsterdam brengt TenTemPiés de EP 'A Casa Tierra' (2013) uit, met daarop een remix van Perquisite. Deze zomer is de band te zien op diverse festivals, waarna in oktober het nieuwe full-length album wordt uitgebracht.

Bezetting
Maurino Alarcón (zang, slaggitaar), Jouke Schwarz (sologitaar), Nathan Klumperbeek (basgitaar), Remco Menting (drums), Miguel Padron (percussie), Coos Zwagerman (trompet), Matias Varela (trombone), Marc ManGin (saxofoon).

LIVE
27 juni Noorderlicht (videoclip releaseparty), Amsterdam
28 juni Down The Rabbit Hole, Beuningen
04 juli  MadNes Festival, Ameland
12 juli  Waterwegpop, Maassluis
20 juli  Rotterdam Unlimited, Rotterdam
26 juli  Zwarte Cross, Lichtenvoorde
26 juli  Polé Polé, Gent, België
30 juli  O’Neill Surftour, Le Pin Sec, Frankrijk
31 juli  O’Neill Surftour, Mimizan, Frankrijk
01 aug O’Neill Surftour, Zarautz, Spanje
03 aug O’Neill Surftour, Berria, Spanje
04 aug O’Neill Surftour, Moncontour, Frankrijk
06 aug O’Neill Surftour, Knokke Heist, België
07 aug O’Neill Surftour, Knokke Heist, België
08 aug O’Neill Surftour, Brouwersdam
30 aug Mañana Mañana, Hummelo


http://www.tentempies.com/