Susanne Alt - dance remixes

op .

 125Susanne Alt Saxify CD Front KLEINNa de succesvolle release van ‘Saxify’, dat eerder dit jaar werd uitgebracht op luxe 180-grams vinyl en in beperkte oplage op CD, komt saxofoniste Susanne Alt nu met een reeks van 18 dance remixes van de albumtracks. Het is het resultaat van een samenwerking met (inter-)nationaal gerenommeerde dj/producers, zoals Opolopo, DJ Spinna en Inkswel. De remixes vormen de basis voor de live performance “Saxify Operations”, waarmee Alt dit najaar op het podium staat.
Op 1 september verschijnt de allereerste remix, ‘Elixir’ (Opolopo Remix), met vocalen van SaraLee en E1 Ten.

Op de remixes zijn veel van de ruim dertig gastmuzikanten van ‘Saxify’ te horen: muzikanten die eerder werkten met onder meer James Brown, George Clinton, Earth, Wind & Fire, Tower Of Power en The S.O.S. Band. Op 1 september verschijnt de allereerste remix, ‘Elixir’ (Opolopo Remix), met vocalen van SaraLee en E1 Ten. Vervolgens wordt elke twee weken een van andere remixes uitgebracht, op Susanne’s eigen label Venus Tunes.

REMIXERS
Opolopo (Zweden), DJ Spinna (VS), Junie Morrison (VS), Inkswel (Australië), SoulParlor (Duitsland), en uit Nederland: DJ Maestro, Zoë Xenia, The Groove Supplier, Estroe, Grooveshifters, Ignacio &DJ Damza, Jazzy D, RocknRolla Soundsystem en Stellår.
Mixed media kunstenaar Teis Albers heeft voor iedere remix het artwork gemaakt.
 
SUSANNE ALT
Susanne Alt leerde al op zeer jonge leeftijd van haar ouders, beiden muziekdocent, piano en gitaar spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met haar grote liefde: de saxofoon. In haar jeugd won ze diverse prijzen, waaronder de prestigieuze “International Siemens Award For Young Jazz Talent” in 1996. Na diverse studies in Nederland (Conservatorium van Amsterdam) en Duitsland (Universität der Künste in Berlijn) en heel veel live concerten, werd ze in 2004 beloond met een finaleplaats in de “Dutch Jazz Competition”. Behalve met haar eigen band speelt Susanne ook regelmatig met DJ’s (o.a. Wicked Jazz Sounds, DJ Maestro, Roog). Naar aanleiding van de samenwerking met Fred Wesley op Susanne’s album "On Track" (2009) tourde ze met Fred Wesley & The New J.B.'s in Nederland en Frankrijk. Ook was Susanne meerdere keren te gast op het podium bij George Clinton & Parliament Funkadelic.
Eerder verschenen de albums ‘Nocturne’ (2004), ‘Delight’ (2007), ‘On Track’ (2009), live-album ‘Live at Bimhuis’ (2011) en ‘How to kiss’ (2012). In maart 2016 kwam het nieuwe album ‘Saxify’ uit.

 
www.susannealt.com