Susanne Alt live album

on_track_klein

Saxofoniste Susanne Alt neemt op donderdag 14 oktober een live-cd op in het Bimhuis in Amsterdam. De moderne souljazz van Susanne en haar band staat garant voor een funky muzikale avond. Na drie studio-albums en concerten over de hele wereld, is het tijd om de live reputatie van het Susanne Alt Quartet vast te leggen.

 

Het publiek bepaalt welke nummers op het live album komen. Mensen kunnen van tevoren via Hyves en email stemmen op hun favoriete nummer en zo mede de setlist bepalen. Naar verwachting ligt de live-cd in februari 2011 in de winkels.

Het laatste studio-album On Track was een groot succes. In februari 2009 presenteerde het Susanne Alt Quartet dit album in een uitverkocht Bimhuis. De warme herinnering aan het grote enthousiasme van de volle zaal was reden voor Susanne om op dezelfde plek de live-opnamen te willen doen.

Momenteel zit Susanne in Thailand voor the Dutch Jazz Expedition: een programma ter promotie van de Nederlandse jazz in het buitenland. Onder meer grote festivals in Bangkok en het eiland Koh Samui worden aangedaan. Dertien toonaangevende Nederlandse jazzmusici maken deel uit van het programma: naast Susanne zijn onder meer Renske Taminiau en Roos Jonker van de partij.

 

OPNAMEN LIVE-CD:
Donderdag 14 oktober
Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam
Aanvang 20:30 uur
Entree € 15

SUSANNE ALT QUARTET:
Susanne Alt (alt/sopraan-saxofoon), Thijs Cuppen (piano/Fender Rhodes), Sven Schuster (bas), Philippe Lemm (drums)