Stef Bos - album, boek, tour

op .

Stef Bos cd cover Een sprong in de tijd KLEINIn januari 2016 komt Stef Bos niet alleen met een album vol met nieuwe nummers, start hij zijn theatertour van ruim zeventig voorstellingen in de Benelux, maar verschijnt ook een boek van zijn hand. Vijfentwintig jaar na ‘Papa’ vertelt Stef Bos in zijn boek en in zijn voorstelling over de weg die hij aflegde om zijn eigen stem te vinden. Een weg van optimisme, ironie en melancholie, een weg door Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika, aan de hand van bestaande én nieuwe teksten en muziek. De voorstelling gaat op 12 februari in première in de Schouwburg in Gouda. Het album en het boek verschijnen op 8 januari 2016. Bekijk hier een ‘behind the scenes’.

 

CD en LP - ‘EEN SPRONG IN DE TIJD’
De nieuwe nummers op het album zijn grotendeels geschreven door Stef samen met zijn vaste band, die steeds nauwer betrokken raakt bij het ontstaans- en opnameproces. Met ‘Een sprong in de tijd’ viert Stef Bos zijn 25-jarige loopbaan met de blik vooruit en de voeten plat op de aarde van het nu. In tegenstelling tot zijn voorgaande album, heeft hij gekozen voor een meer persoonlijke benadering, de ‘binnenwereld’. Zoals hij zingt in een van de laatste songs ‘Ruimte in mijn hoofd’:
Er komt zoveel op ons af
Elke dag teveel gedoe
Het zoekt een weg
Naar binnen toe
En er is niet zoveel
Ruimte in mijn hoofd

VOORSTELLING - ‘EEN SPRONG IN DE TIJD’
Stef Bos heeft een weg afgelegd van 25 jaar in het theater, in de muziek en in de taal. Een weg met uitzicht op verwondering. Een weg met vallen en opstaan om zijn eigen stem te vinden. Een weg door Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika. Een weg langs landschappen van chanson, blues en wereldmuziek. Een weg van reizen en thuisblijven. Een weg van optimisme, ironie en melancholie.  En nu. Een moment van stilstaan. Terugkijken en vooruit. Met een voorstelling over een denkbeeldige weg door de tijd.
De première van deze Benelux-tour van ruim 70 concerten is op 12 februari 2016 in de Schouwburg in Gouda.
Klik hier voor de volledige speellijst.

Bezetting:
Stef Bos
René van Mierlo – gitaren
Steven Cornillie – piano/toetsen/Hammond
Lené te Voortwis – bas
Martin de Wagter – drums

BOEK - ‘MIJN ONMACHT WOONT IN WOORDEN’
Het boek omvat 384 pagina’s in een harde kaft met zwart linnen rug, gevuld met veel van Stef’s liedteksten en gedichten van de afgelopen 25 jaar, door Bos zelf aan elkaar geschreven. Een boek waarin taal de rode draad is, of dat nu Nederlands, Vlaams of Zuid-Afrikaans is. Hij is iemand die de verschillen viert.
We lezen wie zijn inspiratiebronnen waren en hoe hij het Franse chanson ontdekte, waarbij vooral de verbinding tussen tekst en persoonlijkheid hem intrigeerde. Hoe hij met vallen en opstaan een lange weg aflegde voor hij wist wat hij echt wilde, en hoe teksten (net als hijzelf) onderweg konden veranderen, en een tweede leven kregen.

 
mailbanner 

www.stefbos.nl