Snowapple - Tracks

op .

 125Snowapple Tracks KLEINSnowapple komt begin volgend jaar met een nieuw album en een tourtje langs bijzondere locaties. De nummers op TRACKS gaan over grenzeloos reizen, over heimwee en verlangen. De drie zangeressen, met elk een andere achtergrond, haalden inspiratie uit hun vele tours door Europa, Engeland, Mexico en Japan. De liedjes kenmerken zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld. Voor de live optredens werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun shows extravagante kostuums ontwerpt. De cd-presentatie is op 29 januari 2017 in De Duif in Amsterdam, het album TRACKS is vanaf 6 januari 2017 verkrijgbaar. Bekijk hier de eerste videoclip Any Way.


“Any Way gaat over een trein, die reist van plek naar plek, dag in, dag uit. Een metafoor voor ons drukke bestaan. Soms gaat het leven zo snel dat je vergeet dat je leeft….. en dan plotseling denk je: Lieve hemel, WE ZIJN IN JAPAN!”


TRACKS
Het nieuwe album gaat over het grenzeloos reizen per spoor en te voet, over heimwee en verlangen. De drie zangeressen haalden inspiratie uit de vele tours die ze de afgelopen jaren maakten door Europa, Engeland, Mexico en Japan, maar ook andermans reizen vormden een inspiratiebron. Zoals dichteres Isabelle Eberhardts fatale zwerftocht door de Sahara en de enkele reis die iemand maakt als hij zijn verwoeste vaderland verlaat.
De liedjes van Snowapple kenmerken zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de pop, folk en klassieke wereld.
Aan het album werkten mee: Bart Hoevenaars (gitaar), Sebas van Olst (bas) en Alan ‘Gunga’ Purves (percussie). Een extra song is geschreven door Roald van Oosten (Caesar, Ghosttrucker) en de productie was in handen van Chris Hamilton van Eek Recordings (o.a. Kate Nash).

SNOWAPPLE
De harde kern van Snowapple wordt gevormd door drie zangeressen/muzikanten met allen een zeer diverse muzikale achtergrond. De roots van Una (zang en mandoline) liggen in de jazz, Laurien (zang en gitaar) maakte carrière in opera en de muzikale achtergrond van Laura (zang en piano) is folk. Ondersteund door de band zorgen de zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën voor een bijzondere sound, die zij zelf beschrijven als een mix van pop/folk/opera.
De zangeressen speelden in Nederland onder meer op Oerol, in Paradiso en in de Heineken Music Hall (aftershow Jack Johnson en John Mayer), ze tourden door Europa, door Engeland (o.a. als voorprogramma van The Handsome Family) en door Japan. In Mexico speelden ze meermaals op grote festivals voor 10.000 bezoekers. Voor de live shows werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun optredens extravagante kostuums ontwerpt.
Snowapple heeft eerder twee studioalbums uitgebracht die verschenen in Europa (V2 Benelux, Rough Trade), Groot-Brittannië (Debt Records) en de Verenigde Staten (ZIP Records). In januari 2017 verschijnt het nieuwe album TRACKS.

LIVE
27 januari 2017 – De Ruïnekerk, Bergen
29 januari 2017 – De Duif, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
19 februari 2017 – In De Gloria, Asten
26 februari 2017 – ’t Kleine Kerkje, Gieterveen
5 maart 2017 – De Kerk van Klein Wetsinge, Wetsinge
26 mei 2017 – De Witte Kerk, Hauwert
11 juni 2017 – De Kerk, Oudendijk

Snowapple live is:
Laura Polence (zang, piano), Una Bergin (zang, mandoline), Laurien Schreuder (zang, gitaar), Bart Hoevenaars (gitaar), Caroline Kamp (contrabas), Alan Purves (percussie).
 

www.snowapple.nl