Sherry Dyanne - ALBUMRELEASE

op .

 125Sherry Dyanne Let it glow KLEINZangeres Sherry Dyanne, met haar herkenbare authentieke stemgeluid, brengt in december haar kerstalbum Let It Glow in Nederland uit. Met niet alleen klassiekers als Silent Night en It’s beginning to look a lot like Christmas in een intiem jazzy en soulful jasje, maar ook staan er een paar zelfgeschreven kerstliedjes op het album. Aan het album werkte onder meer pianist Michiel Borstlap mee. Met Borstlap deelde ze al eens het podium, zo ook met bijvoorbeeld Michael Franti en Candy Dulfer. Let It Glow werd eerder uitgebracht in Amerika, waar bijna 40.000 exemplaren werden verkocht. In Nederland verschijnt het album op 7 december 2018.
Bekijk hier de videoclip van de single Christmas is Everywhere.

 

LET IT GLOW
Op het album staan negen covers (naast eerdergenoemde songs ook bijvoorbeeld All I Want For Christmas Is You en Have Yourself a Merry Little Christmas) en drie zelfgeschreven liedjes. Sherry produceerde het album zelf. Ze wilde een intieme sfeer creëren, een geluid dat een warm gevoel oproept op een koude winterdag. Het album nam ze op in de Wisseloord Studio’s, met Arjen Mensinga. “Hij begreep precies wat ik zocht en creëerde een knusse sfeer in de studio. We hebben opgenomen op een bank bij kaarslicht”, aldus Sherry.
Eerder verscheen Let it Glow al in Amerika, als een samenwerking met warenhuisketen Crate and Barrel. De gehele opbrengst van de bijna 40.000 verkochte cd’s ging naar liefdadigheidsorganisatie Feed America, wat concreet resulteerde in een donatie van maar liefst 4,6 miljoen maaltijden.

SHERRY DYANNE

Alhoewel Sherry Dyanne (1974) als kind altijd aan het zingen was, had ze lange tijd geen flauw benul van haar talent. Ze ging studeren, werd wiskundedocent, tot ze begin dit millennium toevallig (echt!) meedeed aan de Soundmixshow. Sherry eindigde als tweede dat seizoen. Ze toerde met Spearhead, werkte met Leon Ware en trad op met Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Sven Hammond Soul… Ze speelde op grote festivals als het North Sea Jazz Festival, was te zien in diverse Tv-programma’s en trad op in onder meer Noord- en Zuid-Amerika, Londen, Parijs en Berlijn.
In 2011 bracht Sherry haar debuutalbum Sing me a Song uit, met naast zelfgeschreven liedjes ook eigen versies van bestaande nummers, uitgekozen door de fanschare die ze inmiddels door de vele optredens had opgebouwd. Het album werd genomineerd voor een Edison en was op elf radiostations Album van de Week, waaronder Radio 1 en Radio 2. In 2013 volgde een special edition van Sing me a Song, met extra tracks. De jaren die volgden stonden in het teken van veel spelen, toeren; zoals ze bijvoorbeeld twee jaar lang deed met Michiel Borstlap, met een theaterprogramma over Billie Holiday.

LIVE
Vrijdag 7 december (aanvang 17:00 uur) CD-presentatie @ Chez René, Anjeliersstraat 46 hs, Amsterdam (toegang alleen op aanmelding)
Zondag 23 december twee concerten, aanvang 17:00 (UITVERKOCHT) en aanvang 20:30u - Club Dauphine, Prins Bernhardplein 175, Amsterdam

www.sherrydyanne.com