Sarah Marie Young - Little Candy Heart

op .

Sarah Marie Young klein“This girl can sing!” - Quincy Jones

Op 14 oktober 2014 verschijnt het album ‘Little Candy Heart’ van zangeres en muzikant Sarah Marie Young (Chicago, USA). Sarah groeide op in Indianapolis en leerde zichzelf onder meer piano spelen. In 2011 won ze de Montreux Jazz Vocal Competition, gejureerd door Quincy Jones. In 2013 bracht ze haar eerste volledige album uit. Op het nieuwe album ‘Little Candy Heart’ staan elf zelfgeschreven nummers; een mix van soul, jazz en pop. Het album wordt uitgebracht door het label SnipRecords: het eerste label in Nederland dat zich uitsluitend richt op hoge resolutie downloads (96kHz/24bit). Bekijk hier een Behind the scenes.

 

Bekijk hier een live filmpje.

Op donderdagavond 11 september organiseert SnipRecords in samenwerking met hifi speciaalzaak Beter Beeld & Geluid een exclusieve luistersessie. Labeloprichter en producer Marijn Kooy vertelt tijdens de presentatie over het opnameproces en de filosofie van het label. Klik hier voor meer informatie over deze avond & aanmelden. 


Over SARAH MARIE YOUNG
Sarah (1982) groeit op in Indianapolis in een muzikaal gezin, haar moeder zong en speelde piano en haar vader was bassist. Ze leert zichzelf onder meer piano leren spelen en gaat als kind naar scholen die extra muzikaal onderwijs bieden en waar ze klassiek getraind wordt. Daarnaast zingt ze gospel in de Baptist Church, in 2000 wint ze de regionale competitie Gospel Meets Classical Voice. Na high school gaat Sarah naar Indiana University om klassiek zang te studeren. Na twee jaar besluit ze van richting te veranderen, ze verhuist naar Chicago en komt in aanraking met jazz. Sarah krijgt een talentenbeurs om aan Columbia College te studeren waar ze haar bachelor’s in Vocal Jazz behaalt in 2008. Het jaar erop brengt ze haar eerste EP uit. In 2010 doet ze mee aan het prestigieuze Thelonious Monk Jazz Competition - met juryleden Herbie Hancock, Diane Reeves, Kurt Elling, Dee Dee Bridgrwater en Al Jarreau - , ze behaalt de halve finale. Vervolgens wint Sarah in 2011 de Montreux Jazz Vocal Competition, gejureerd door Quincy Jones. Dit stelt haar in staat om haar eerste album met enkel originals op te nemen: “Too Many Februaries” verschijnt in 2013 in eigen beheer. Sarah is een veel gevraagde zangeres, voor zowel live als sessie muzikant. Ze heeft inmiddels op tien albums meegezongen en gewerkt met onder meer Buddy Guy, Earth Wind & Fire en The Yellowjackets.  

Over LITTLE CANDY HEART
Het nieuwe album dat in oktober verschijnt gaat over alle kanten van de liefde, de mooie en gelukkige momenten maar ook de minder fijne. Aan het album werkten mee: Stu Mindeman op toetsen (o.a. Gloria Estefan), Kyle Asche op gitaar (o.a. Ari Brown), Bryan Doherty op bas (o.a. Regina Carter), Neal Wehman op drums (o.a. Bad Sneakers Orchestra) en The Oh Yeahs (backing vocals). De nummers op “Little Candy Heart” zijn allemaal door de muzikanten samen live ingespeeld om de energie en groove optimaal te kunnen vangen. Het album werd opgenomen in Chicago en geproduceerd door Marijn Kooy.

Over SNIPRECORDS
SnipRecords is een Nederlands platenlabel dat zich richt op hoge resolutie downloads (96kHz/24bit), opgericht in 2012. De albums die het label produceert worden niet meer uitgebracht op CD,  in plaats daarvan kunnen de albums in een hoge resolutie gedownload worden. Het is het eerste label in Nederland dat zich uitsluitend richt op de digitale markt.
“Door muziek in hoge resolutie aan te bieden kan ik de muziek verkopen zoals de muzikant deze bedoeld heeft, zonder consessies te hoeven doen op de kwaliteit”, aldus labeloprichter en producer Marijn Kooy. “Ik kan op deze manier een mooiere en betere muziekbeleving bieden. Daarnaast biedt digitaal ook andere interessante mogelijkheden. Zo is voor alle albums van SnipRecords ook een app voor iPad beschikbaar.”
De muziek is verkrijgbaar via de website van het label www.sniprecords.nl en via verschillende internationale hoge resolutie downloadsites. De albums worden aangeboden in ‘Studio Master’ kwaliteit (96kHz/24bit) en tegen een gereduceerde prijs ook in CD kwaliteit en MP3 kwaliteit. De MP3 kwaliteit is ook beschikbaar via iTunes.


LIVE
13 november - Duycker, Hoofddorp
14 november - Club Dauphine, Amsterdam
16 november - Camille, Beverwijk
20 november - ’t Nonnetje, Amersfoort
23 november - Bel Air Jazz Club, Den Haag
 

http://www.sarahmarieyoung.com/