Sam Newbould - Bogus Notus

op .

 125SamNewbould KarenvanGilst landscape KLEINHet Sam Newbould Quintet, een van de winnaars van Keep an Eye The Records 2019 en finalist van de Dutch Jazz Competition 2020, brengt op 5 maart 2021 het tweede album uit. Voor Bogus Notus liet de in Noord-Engeland geboren altsaxofonist Sam Newbould zich inspireren door Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek en 20e-eeuwse klassieke muziek. Het album werd in Nederland opgenomen met een groep van internationale muziekvrienden. Alle composities zijn van de hand van Sam Newbould.

 

BOGUS NOTUS
Het nieuwe album neemt de luisteraars mee op een reis door de mysterieuze hoeken van het Noord-Engelse platteland. Bogus Notus combineert het genot van thuis met de oncomfortabele positie van een buitenstaander, waarbij genres worden overschreden.
Het album is opgenomen in Studio 150 Bethlehemkerk in Amsterdam en kent bijdragen van Youngwoo Lee (toetsen), Daniel Nagel (contrabas), Guy Salamon (drums), Ian Cleaver (trompet), Bernard van Rossum (tenorsaxofoon), Federico Calcagno (basklarinet), Billy Marrows (gitaar, vocalen) en Beth Aggett (vocalen). Alle composities zijn van de hand van Sam Newbould (altsaxofoon).
Bogus Notus is mede tot stand gekomen dankzij Keep an Eye ‘The Records’. Het album zou worden uitgebracht tijdens de feestelijke Award-avond in het Bimhuis in november 2020, maar de release liet even op zich wachten vanwege de bijdragen van internationale muzikanten in combinatie met de reisrestricties omtrent Corona.

SAM NEWBOULD

Altsaxofonist Sam Newbould (Noord-Engeland, 1990) begon zijn carrière in Durham University Big Band. Na de studie Filosofie in Durham verhuisde hij naar Berlijn voor een studie aan het Jazz Institute. In 2016 kwam Newbould naar Nederland om zijn saxofoonstudie voort te zetten aan het Conservatorium van Amsterdam.
Het Sam Newbould Quintet, een van de winnaars van Keep an Eye The Records 2019 en finalist van de Dutch Jazz Competition 2020 (bekendmaking april 2021), brengt invloeden van Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek en 20e-eeuwse klassieke muziek samen tot een mix van emotieve melodieën, weelderige harmonie en de energie van progressieve rock.
In 2019 bracht het quintet het eerste album uit, getiteld Blencathra. In maart 2021 verschijnt de opvolger Bogus Notus.

SAM NEWBOULD QUINTET LIVE
7 maart 2021 Nick Vollebregt, Laren (Co Live! NPO Radio 2 Soul & Jazz)
29 april 2021 Theater het Hof, Arnhem (Jazz in Arnhem)
(onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen m.b.t. Covid-19)

samnewbould.com

Sam Newbould BOGUS NOTUS cd cover for print KLEIN