Sabrina Starke - vinylrelease

op .

 125Sabrina Starke 2 by Alma Haser KLEINAfgelopen najaar verscheen het nieuwe album Underneath the Surface van Sabrina Starke. Met dit digitale album, een eigen expositie én een clubtour vierde ze haar tienjarige jubileum. Op 13 april 2019, Record Store Day (RSD), verschijnt Underneath the Surface ook op vinyl en cd. Op de LP staan drie extra songs. Om deze release tijdens RSD te vieren trekt Sabrina door het land om een aantal instores te verzorgen. Hiermee geeft ze een uitgekleed voorproefje van het tweede deel van de clubtour, welke start op 7 mei 2019. Bekijk hier de nieuwe videoclip.

Op Underneath the Surface neemt Sabrina ons mee in haar persoonlijke reis naar de lagen van haar eigen identiteit. “Op mijn album deel ik mijn zoektocht en ontstond het verlangen dit groter te maken dan mijzelf. Ik wilde een setting creëren waar ik met mijn publiek dit onderzoek kan voortzetten”, vertelt ze. Vandaar ook het initiatief voor de expositie ‘Who do you think you are?’, welke het hele najaar van 2018 te zien was in TENT in Rotterdam.

Het album bevat tien popnummers met invloeden uit de r&b en hiphop. Op de LP die in april 2019 verschijnt zijn drie extra tracks toegevoegd. Sabrina schreef nagenoeg alle nummers zelf; ze liet zich inspireren door onder meer Kendrick Lamar, Nina Simone en Alabama Shakes. Een co-write deed ze met o.a. Jonathan Jeremiah (What I’m made of). Sabrina produceerde het album ook zelf, met Simon Akkermans (C-Mon & Kypski, Mister and Mississippi, Binkbeats) aan haar zijde.

Sabrina Starke
Sabrina Starke (Paramaribo, 1979) bracht in 2008 haar eerste album uit (Yellow Brick Road) en met de single Do for Love vestigde ze meteen haar naam. Toen het prestigieuze Amerikaanse label Blue Note haar opmerkte, werd het album opnieuw uitgebracht. Het album stond 52 weken in de Album Top 100 en werd Platina.
Sabrina speelde met het Metropole Orkest, trad op in het beroemde Apollo Theatre in New York, werd twee keer onderscheiden met een Edison en won het Tv-programma Beste Zangers van Nederland (2014). Naar aanleiding van haar cd Lean on me (a tribute to Bill Withers) kreeg ze een bericht van de man zelf; “I am not only flattered. I am impressed. Thank You Sabrina for lending your wonderful voice to these songs. You are gifted and a gift to the world.”
Sabrina is altijd op zoek naar bijzondere projecten met andere kunstenaars, vanuit een bevlogen maatschappelijke betrokkenheid. Zo maakte ze voor haar voorgaande album (Sabrina Starke) in 2015 een spraakmakende cover met 37 sterke zwarte Nederlandse vrouwen. Op haar zesde album Underneath the Surface dat in haar jubileumjaar 2018 is verschenen gaat ze op zoek naar identiteit en cultuurverschillen.

Clubtour
07 mei 2019 – Oosterpoort, Groningen
11 mei 2019 – Fluor, Amersfoort
16 mei 2019 – Nieuwe Nor, Heerlen
18 mei 2019 – Bibelot, Dordrecht
24 mei 2019 – P60, Amstelveen

www.sabrinastarke.nl