Roos Blufpand - albumrelease

op .

Roos Blufpand vierkant credits Ebo FratermanOp haar nieuwe, wederom zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde album Kleed me uit bezingt Roos Blufpand haar momenten van wanhoop en twijfel, maar ook van opluchting en trots toen ze de metaforische zware, niet zelf uitgekozen kleding van haar schouders liet zakken. Deze ‘naakte’ Roos klinkt rauwer, met de diepe sound van synths en elektronische beats. Er staan twee duetten op het album: Dus Hij Zei met de Belgische zanger Gregory Frateur en Ik weet dat dit niet helpt, een duet met Paul de Munnik dat eerder op zijn album Goed Jaar verscheen en nu door Roos in een nieuw jasje is gestoken. Kleed me uit verschijnt op 25 januari 2019. De clubtour start op 9 februari 2019 in TivoliVredenburg in Utrecht. Bekijk hier de videoclip van de single Schijn dan niet op mij.

KLEED ME UIT
Voor Kleed me uit heeft Blufpand voor het eerst gewerkt met de producers Marnix Dorrestein (o.a. Perquisite) en David Hoogerheide (bandlid Kovacs). Hun spontane manier van arrangeren en produceren gaf Roos precies die vrijheid die ze nodig had om haar nieuwe, meer elektronische geluid vorm te geven. Bij de zoektocht naar die sound liet ze zich inspireren door o.a. Björk en Fever Ray.
Ze schreef zelf alle, wederom Nederlandstalige, teksten en ook de muziek. Inspiratie haalde Roos uit haar eigen leven, dat de laatste twee jaar nogal turbulent was; niet alleen verbrak ze de relatie met haar jeugdliefde, maar ook met haar jeugdheld: haar vader.
Er staan twee duetten op het album: Dus Hij Zei met de Belgische zanger Gregory Frateur (Dez Mona) en Ik weet dat dit niet helpt, een duet met Paul de Munnik. Dat nummer verscheen onder de titel Denk je dat dit helpt op Pauls laatste album Goed Jaar en Roos heeft het voor Kleed me uit in een nieuw jasje gestoken. De versie op Pauls album gaat over boosheid, gekwetst zijn en verwijten. De bewerking op Roos’ cd beschrijft een andere fase, het innerlijke gevecht.

DUURZAAMHEID
Roos is sinds enkele jaren bezig om te verduurzamen binnen de muziekindustrie. Ze heeft een tourbus op groen gas, compenseert CO2 emissies van haar concertbezoekers, nam haar vorige album Hoe dan (2016) en ook de nieuwe plaat Kleed me uit zo duurzaam mogelijk op door de opnamen te doen in ‘groene’ studio’s, met veganistische catering, drukwerk op FSC gecertificeerd papier en meer. Roos is ambassadeur van de Plastic Soup Foundation en samen met deze organisatie nam ze het initiatief om voor de komende clubtour decor te bouwen van gerecycled zwerfafval, ingezameld in Nederlandse steden. Het design is van de hand van Gerrit-Jan Hogenkamp, die werkte voor o.a. Candy Dulfer en Caro Emerald.

ROOS BLUFPAND
Zangeres, toetsenist en liedjesschrijver Roos Blufpand (1992), met Surinaamse roots, bracht in 2014 haar debuutalbum Ik ben uit, waarna Roos te horen was op Radio 1, Radio 2, 3FM en 100%NL, de Rabo Publieksprijs (Rabo Talenten Concours) won en uitgebreid door het land toerde. Het tweede album Hoe dan (2016), dat ze zoveel mogelijk duurzaam produceerde, presenteerde ze in een uitverkochte Tivoli De Helling in Utrecht. Ze deelde het podium met Claudia de Breij, Blaudzun en Caro Emerald (Sounds of Change in Paradiso), was support act van De Dijk en stond met haar eigen show onder meer in De Kleine Komedie in Amsterdam.

CLUBTOUR
09-02-19 TivoliVredenburg, UTRECHT CD-presentatie
15-02-19 Luxor Live, ARNHEM
16-02-19 Hedon, ZWOLLE
22-02-19 Metropool, HENGELO
01-03-19 Melkweg, AMSTERDAM

www.roosblufpand.nl