Roos Blufpand - videoclip en tour

op .

Roos Blufpand - Ik ben - albumcover high resDe 21-jarige zangeres en pianiste Roos Blufpand bracht voor de zomer haar eerste volledige album ‘Ik ben’ uit. Op het album staan door Roos zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. Een daarvan is ‘Veranderd’, waarvan vandaag de videoclip verschijnt. Het nummer gaat over de angst en stress van de tijd die zo snel verstrijkt en tegelijkertijd de rust die je voelt als je je daar gewoon bij neerlegt. Vanaf januari 2015 toert Roos met haar band langs de Nederlandse theaters.

Bekijk hier de nieuwe videoclip.

 

"Veelbelovend debuut"
De Telegraaf

"Veertien Nederlandstalige liedjes die bol staan van drama en diepgang"
"een fraai debuut van een jonge singer-songwriter die de weg omhoog definitief heeft ingezet"
OOR

"Aanstekelijk, veelbelovend ook: alsof Boudewijn de Groot en Ellen ten Damme een dochter hebben gemaakt"
Villa d’Arte


Roos over ‘Veranderd’
“Ik weet nog heel goed wanneer ik de basis voor ‘Veranderd’ geschreven heb. Ik zat in gedachten verzonken op een bankje te wachten op mijn trein. Er waaide een verraderlijke winterwind, terwijl eerder een aantal warme dagen de illusie hadden gewekt dat de lente al begonnen was. Een soort somberheid overspoelde me. Het maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit wat ik doe of waar ik mee bezig ben: de seizoenen blijven gewoon wisselen en de regen blijft gewoon vallen.”
“Op het moment dat ik opkeek omdat ik hoorde dat mijn trein eraan kwam, zag ik hem staan, een oude man. Ik was direct helemaal in de ban van zijn ogen. Deze man had al zoveel seizoenen meegemaakt, al zoveel regenbuien... en nu stond hij daar maar wazig om zich heen te kijken. Hij keek wel, maar leek het niet meer te zien.”
“Toen ik de trein instapte, hoorde ik de doorlopende, dikke bass van de drums al in mijn hoofd. In één adem heb ik het eerste couplet geschreven. De verwarde man, met zijn verwarde ogen. Voor hem is alles veranderd.  Ik zal nooit weten hoe het was toen hij jong was, toen hij nog met een open en brutale blik de wereld in keek. Maar hoe lang zal het duren voor ook de tijd aan mij voorbij gaat?”

Roos Blufpand
Zangeres, pianiste en liedjesschrijver Roos Blufpand (1992), met Surinaamse roots, debuteert op 17-jarige leeftijd met haar theaterprogramma ‘Hollen en Stilstaan’. In 2012 verschijnt de gelijknamige EP. Vervolgens doet ze een theehuizen-tour ter lancering van haar eigen theesmaak ‘Kopje rust’ dat Roos ontwikkelde met Simon Lévelt Enschede. Ook speelt Roos op de Parade in Utrecht, verzorgt ze het voorprogramma van Janne Schra en wint de finale van Rabotheater Open Podium. Inmiddels heeft Roos meer dan 200 optredens op haar naam staan. In mei 2014 verschijnt haar debuutalbum ‘Ik ben’.

‘Ik ben’
Op het debuutalbum ‘Ik ben’ staan dertien door Roos zelfgeschreven Nederlandstalige nummers, die gaan over begrip (‘Coitadie’), hoop (‘Meisje, jij’), optimisme (‘Kopje rust’) en de weg naar volwassenheid (‘Ik ben’). In Roos’ Utopia durft iedereen gelukkig te zijn met zichzelf, heeft iedereen begrip voor elkaars angsten en tegenslagen en is niemand bang zich kwetsbaar op te stellen. Roos schreef de nummers met deze ideale wereld in haar achterhoofd. Daarnaast vormde het werk van onder meer Frank Boeijen, Maarten van Roozendaal, Amos Lee en Lieve Hugo een bron van inspiratie. Naast de eigen Nederlandstalige nummers kent het album een Surinaamse traditional, waar Roos in aanraking mee kwam door een uitvoering van Lieve Hugo.
In de studio wilde Roos samen met producer Marcel Fakkers (The Cosmic Carnival, The Madd) ruimte laten voor toevalligheden en gevoel en de liedjes laten ‘ademen’. Uiteindelijk heeft Frans Hendriks (Bløf, Acda en de Munnik) de laatste hand gelegd aan de opnames en de mastering verzorgd. ‘Ik ben’ kwam mede tot stand dankzij het Sena Muziekproductiefonds en crowdfunding; Roos haalde maar liefst 187 % van het streefbedrag op via Voordekunst.nl.

LIVE
28-09-2014    Arnhem, Monument voor het onbekende kind    
12-10-2014    Enschede, Simon Lévelt    
28-10-2014    Naaldwijk, Westlandtheater De Naald (preview)
31-01-2015    Delft, Rietveldtheater
22-02-2015    Rotterdam, Theater Walhalla
27-02-2015    Amersfoort, Theater de Lieve Vrouw     
14-03-2015    Bergen op Zoom, Theater de Maagd
26-03-2015    Leeuwarden, Stadsschouwburg De Harmonie    
27-03-2015    Alphen aan de Rijn, Theater Castellum     
03-04-2015    Papendrecht, Theater De Willem
10-04-2015    Naaldwijk, Westlandtheater De Naald     


 

www.roosblufpand.com