Roos Blufpand - 'Ik ben'

op .

Roos Blufpand - Ik ben - albumcover high resDe 21-jarige zangeres en pianiste Roos Blufpand komt in mei met haar eerste volledige album ‘Ik ben’. Op het album staan door Roos zelfgeschreven Nederlandstalige nummers die gaan over begrip, hoop, optimisme en de weg naar volwassenheid. Het werk van onder meer Frank Boeijen, Maarten van Roozendaal, Amos Lee en Lieve Hugo vormde een bron van inspiratie. Naast de eigen Nederlandstalige nummers kent het album een Surinaamse traditional, waar Roos in aanraking mee kwam door een uitvoering van Lieve Hugo. Op 16 mei presenteert Roos samen met een zevenkoppige band het album in Cultura in Ede. Daarna volgen nog twintig concerten door Nederland. ‘Ik ben’ ligt vanaf 23 mei in de winkels.

 

Beluister hier de eerste single 'Wonderschoon'.


Over Roos Blufpand
Zangeres, pianiste en liedjesschrijver Roos Blufpand (1992), met Surinaamse roots, debuteert op 17-jarige leeftijd met haar theaterprogramma ‘Hollen en Stilstaan’. In 2012 verschijnt de gelijknamige EP. Vervolgens doet ze een theehuizen-tour ter lancering van haar eigen theesmaak ‘Kopje rust’ dat Roos ontwikkelde met Simon Lévelt Enschede. Ook speelt Roos op de Parade in Utrecht, verzorgt ze het voorprogramma van Janne Schra en wint de finale van Rabotheater Open Podium. Inmiddels heeft Roos meer dan 200 optredens op haar naam staan. In mei 2014 verschijnt haar debuutalbum ‘Ik ben’ en start Roos een uitgebreide tour door Nederland.

Over ‘Ik ben’
Op het debuutalbum ‘Ik ben’ staan dertien door Roos zelfgeschreven Nederlandstalige nummers, die gaan over begrip ( ‘Coitadie’), hoop (‘Meisje, jij’), optimisme (‘Kopje rust’) en de weg naar volwassenheid (‘Ik ben’). In Roos’ Utopia durft iedereen gelukkig te zijn met zichzelf, heeft iedereen begrip voor elkaars angsten en tegenslagen en is niemand bang zich kwetsbaar op te stellen. Roos schreef de nummers met deze ideale wereld in haar achterhoofd. Daarnaast vormde het werk van onder meer Frank Boeijen, Maarten van Roozendaal, Amos Lee en Lieve Hugo een bron van inspiratie. Naast de eigen Nederlandstalige nummers kent het album een Surinaamse traditional, waar Roos in aanraking mee kwam door een uitvoering van Lieve Hugo.
In de studio wilde Roos samen met producer Marcel Fakkers (The Cosmic Carnival, The Madd) ruimte laten voor toevalligheden en gevoel en de liedjes laten ‘ademen’. Uiteindelijk heeft Frans Hendriks (Bløf, Acda en de Munnik) de laatste hand gelegd aan de opnames en de mastering verzorgd. ‘Ik ben’ kwam mede tot stand dankzij het Sena Muziekproductiefonds en crowdfunding; Roos haalde maar liefst 187 % van het streefbedrag op via Voordekunst.nl.

LIVE
16 Mei    Cultura, Ede (CD-PRESENTATIE)
17 Mei    Boost Festival, Enschede
18 Mei    Aterlier 33, Apeldoorn
23 mei    De Harmonie, Leeuwarden
24 Mei    BAM Festival, Hengelo
25 Mei    Het Perron, Amsterdam
30 Mei    Praamstra Live, Deventer
31 Mei    Comicasa, Enschede
31 Mei    Rabotheater, Hengelo
01 Juni    Schouwburg, Almere
09 juni    Heart & Soul festival, Enschede (solo)
12 juni    Rietveld Theater, Delft (voorprogramma Frédérique Spigt)
15 Juni    De Rheezerkamer, Rheeze
21 Juni    Theehuis Dennenoord, Nutter
22 Juni    De Gigant, Apeldoorn
26 Juni    THISSFest, Den Haag
27 Juni    THISSFest, Leiden
28 Juni    THISSFest, Utrecht
28 Juni    Aluintuin, Utrecht
12 Juli     Gestrand Festival, Almere
02 aug    Geuzenpop, Enschede
03 Aug    Cultuurpodium Houtmaat, Hengelo
18 aug    Dwaze Zaken, Amsterdam (solo)
22 Aug    Theater Vlieland, Vlieland
30 Aug    Aterlier Witharen, Witharen
31 Aug    Oranjepark, Apeldoorn


 

www.roosblufpand.com