Rachel Kramer - debuutalbum

op .

RACHEL KRAMER HOME albumcover KLEINDe laatste twee jaar stonden voor zangeres Rachel Kramer in het teken van verandering. Ze pakte zichzelf flink aan en het debuutalbum, dat er ruim vijftien jaar lang maar niet kwam, begon eindelijk gestalte te krijgen. Geïnspireerd door o.m. Adele en Dolly Parton werkte Rachel samen met songwriter Hebe Vrijhof aan eigen nummers. De liedjes zijn deels opgenomen in het mekka van de countrymuziek, Nashville (USA), met lokale muzikanten die speelden met o.a. Etta James en Dolly Parton. Het resultaat is een album met popnummers met een country vibe; ‘Home’ verschijnt op 28 september 2018.
Vanaf oktober is Rachel in de theaters te zien met ‘Nashville Night’.

Als klap op de vuurpijl mocht Rachel tijdens haar verblijf in Nashville optreden in het legendarische The Bluebird Cafe, waar haar helden haar zijn voorgegaan. Bekijk hier beelden van haar Nashville-reis.

Rob Crosby (Lady Antebellum, Ilse de Lange, Waylon) tekende voor de productie van de Nashville-songs. In Nederland is producer Jack van de Ven (Alain Clark, Giovanca, Waylon) degene geweest die een belangrijke stempel drukte op de overige nummers van ’Home’.

Luister hier naar de eerste single van het album.

De liedjes op het album hebben als thema Rachels persoonlijke verandering.
“In één van mijn nieuwe liedjes zing ik; “I let the fools talk for a while, made mistakes and I’ve learned to get back on the road”. Zo voelt het ook echt, ik heb te lang niet geluisterd naar mezelf. Niet dat ik gedwongen werd om dingen te doen, het was gewoon nooit precies wat ik wilde of het klopte niet helemaal. Misschien is het maar goed dat ik nu pas met een album kom, ik denk dat ik er eerder niet klaar voor was. Alles wat ik nu doe is eerlijk, geen maskers meer op. Een flinke scheut country over popliedjes heen, dit is wie ik ben. Daarom heet het album ook ‘Home’, ik nodig mensen uit om binnen te kijken.” – Rachel

Rachel Kramer
Rachels carrière begint met het winnen van de televisietalentenjacht Starmaker, waarna ze met de groep K-otic hit na hit scoort en Platina albums behaalt. Rachel leeft het leven van een tieneridool, totdat de groep in 2003 uit elkaar valt. In de jaren die volgen treedt ze veel op, maar Rachel blijft zoekende naar een echt eigen weg. In 2009 besluit ze mee te doen aan X-Factor, waar ze als tweede eindigt. Hierna blijft Rachel veel live spelen; samen met haar band M-Bush treedt ze wekelijks op door het hele land. De laatste paar jaar is Rachel het vaste gezicht van de dinner-show Villa Thalia. In 2016 is een reünie van K-otic en staat de groep in een uitverkochte AFAS Live; in hetzelfde jaar doet ze mee aan The Voice en valt ze 50 kilo af. Dat jaar voelt Rachel dat de tijd is aangebroken haar eigen droom na te jagen. In september 2018 verschijnt eindelijk haar debuutalbum ‘Home’.

‘Nashville Night’ – theatertour
29 september 2018 Markant - Uden
5 oktober 2018 Het Klavier - Kaatsheuvel
11 oktober 2018 De Kleine Willem - Enschede
13 oktober 2018 ECI Cultuurfabriek - Roermond
19 oktober 2018 Schouwburg Middelburg - Middelburg
20 oktober 2018 Spant! - Bussum
26 oktober 2018 Cascade - Hendrik-Ido Ambacht
27 oktober 2018 Theater De Kappen - Haaksbergen
2 november 2018 De Meerpaal - Dronten
3 november 2018 De Tamboer - Hoogeveen
8 november 2018 De Klinker - Winschoten
11 november 2018 Theater De Leest - Waalwijk
17 november 2018 Hanzehof - Zutphen
22 november 2018 Theater Cultura - Ede
23 november 2018 Theater de Kattendans - Bergeijk
30 november 2018 De Eendracht - Gemert
1 december 2018 Hoftheater - Raalte
25 januari 2019 BGL Theaterweekend - Alphen aan den Rijn
26 januari 2019 Veluvine - Nunspeet

www.iamrachelkramer.com