Rachel Kramer - nieuwe single

op .

Rachel Kramer 1 vierkant credits Naomi Jamie Studio KLEINDe naam Rachel Kramer wordt al jarenlang in één adem genoemd met K-otic of met X-Factor, waar ze tweede werd. Maar daarmee kennen we Rachel niet echt. Ze maakte nooit de muziek waar echt haar hart ligt. Een crossover van pop en country, zelfgeschreven liedjes, op een album dat háár naam draagt; dat was al die jaren haar droom. Volgend jaar gaat het eindelijk gebeuren voor de 37-jarige zangeres; het debuutalbum komt uit in april 2018. Deze week verscheen de eerste single ‘Dreaming’. Bekijk hier de videoclip.


“Als kind verstopte ik me graag in mijn eigen sprookjeswereld. Een wereld waarin ik kon verdwijnen. Daar gaat dit nummer over. Heel lang is die droomwereld het podium geweest, een plek waar ik me kon verschuilen. Maar doordat ik altijd net niet op de juiste tijd, de juiste plaats was, was de magie een poos weg. Door deze nieuwe stap, de nieuwe muziek, voel ik het weer.” - Rachel

De basis voor ’Dreaming’ schreef Rachel samen met Oscar Holleman (o.a. Within Temptation, Krezip, Kovacs). Vervolgens maakte Rachel het nummer af samen met producent/pianist Jack van de Ven (o.a. Alain Clark, Giovanca, Waylon) en singer-songwriter HEBE.

Rachel Kramer
Rachels carrière begint met het winnen van de televisietalentenjacht Starmaker, waarna ze met de groep K-otic hit na hit scoort en Platina albums behaalt. Rachel leeft het leven van een tieneridool, totdat de groep in 2003 uit elkaar valt. In de jaren die volgen treedt ze veel op, maar Rachel blijft zoekende naar een echt eigen weg. In 2009 besluit ze mee te doen aan X-Factor, waar ze als tweede eindigt. Hierna blijft Rachel veel live spelen; samen met haar band M-Bush treedt ze wekelijks op door het hele land. De laatste paar jaar is Rachel het vaste gezicht van de dinner-show Villa Thalia. In 2016 is een reünie van K-otic en staat de groep in een uitverkochte AFAS Live; in hetzelfde jaar doet ze mee aan The Voice en valt ze 50 kilo af. Dit jaar voelde Rachel dat de tijd is aangebroken haar eigen droom na te jagen. Nu is ze er klaar voor. Ze weet wat ze wil. Zit bomvol inspiratie. Het debuutalbum ‘Home’ verschijnt in april 2018.
Momenteel is Rachel te zien in de theaters, met Nashville Night.

www.iamrachelkramer.com