Orange Grove komt twee jaar na hun debuut met een verrassend nieuw album. Met het album Fingerprint slaat de band de weg in van rauwe pop met een Caribische twist: een heerlijke mix van rock, reggae en Caribische muziek.

Op vrijdag 12 juni 2009 presenteert Orange Grove het album in WATT, Rotterdam.

De eerste single You Decide It laat horen een toevoeging te zijn voor muziek van Nederlandse bodem. Op vrijdag 12 juni presenteert Orange Grove het album in WATT, Rotterdam. Niet alleen zorgt de band voor een inspirerende zomerse avond, maar bij aankoop van een ticket krijg je ook nog eens het nieuwe album Fingerprint cadeau.

Orange Grove werd in 2001 opgericht als crossover reggae band op St. Maarten en is genoemd naar een buurt in de Cool Bay Area. Toen de band naar Nederland verhuisde, richtten de bandleden ook de rockband Intwine op. Door het grote succes van Intwine was zanger Michael Maidwell genoodzaakt een nieuwe bezetting voor Orange Grove bij elkaar te zoeken. Hij formeerde een nieuwe band met leden uit Aruba, Curaçao, St. Maarten en Suriname en gezamenlijk zetten zij de schouders onder een herboren Orange Grove. Het repertoire bestond nog steeds uit crossover reggae met invloeden uit hiphop, pop, rock, dancehall, zouk en calypso. Zeven maanden hard werken in de studio onder productionele leiding van Touché, bassist bij Intwine, resulteerde in hun debuut Genuine Origins (2007) dat feestelijk werd gepresenteerd in 't Paard met medewerking van onder andere Roger van Intwine. Met de opvolger Some Live Stuff (2008) werd gekozen voor een intiem akoestisch live album, opgenomen in Bitterzoet, Amsterdam en het Haagse Bos. Het nieuwe album Fingerprint staat niet alleen voor de stempel die alle bandleden op het album hebben gedrukt, maar ook de speciale bijdrage die de fans aan dit album konden leveren: in het artwork zijn de vingerafdrukken van fans verwerkt.

De muziek van Orange Grove heeft het sterke feelgood gehalte dat zo kenmerkend is voor reggae. De leden van de band laten het absoluut niet na om hun positieve levensvisie om te zetten in songs met een boodschap. De sound van Orange Grove wordt direct uit duizenden herkend door luisteraars die zijn geïnfecteerd door hun vrolijke vibes. Vooral op internet heeft Orange Grove een hechte achterban weten te kweken. Met meer dan 200.000 downloads heeft de band over de gehele wereld trouwe fans, van Californië tot Japan.

CD-presentatie:
vrijdag 12 juni 2009
aanvang 20:00 uur, deuren open 19:00 uur
WATT, West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Kaarten: VVK €12,50 (incl. album) via www.watt-rotterdam.nl, Primera, Rotterdamse filialen Plato en Velvet Music en via www.orangegrove.nl. Aan de deur: €15 (incl. album)