Orange GroveVoor het optreden van Orange Grove op zaterdag 5 september in de Tolhuistuin in Amsterdam heeft de band een speciale gast weten te strikken. Brainpower, één van de bekendste rappers van ons land, komt Orange Grove die dag versterken.

Ook het optreden van Orange Grove op zondag 6 september is een bijzondere gebeurtenis. Dan vindt de lancering plaats van PIFWorld, een platform voor verschillende goede doelen over de hele wereld, in het Trouw-gebouw in Amsterdam.


PIFWorld is een platform voor verschillende uiteenlopende goede doelen over de hele wereld. Van voetbalprojecten, muziekprojecten tot medische hulp projecten. Al deze projecten zijn verenigd op PIFWorld. Online kunnen bezoekers wereldwijd hun favoriete project steunen en direct zien waar hun geld naar toe gaat. PIF staat voor Play it Forward. Dit initiatief is geïnspireerd op de film Pay it Forward  waarin een jongen op school een theorie bedenkt: indien hij iets goed doet voor drie mensen, dan moeten die drie mensen ook weer iets goeds doen voor anderen. Dan heb je na een bepaalde tijd een ideale wereld waarin iedereen elkaar helpt.

Sinds de release  van het  album Fingerprint (juni 2009) gaat het goed met Orange Grove. Het album, waarvoor deze maand de promotie in België is begonnen, heeft in Nederland warme reacties opgeleverd. De band was onder meer te gast in De Zomer Draait Door en de pers schreef: “De vrolijke mix van reggae, pop, rock en hiphop doet de druilerige Hollandse zomer vergeten” (Elsevier), “Veel frisser dan Fingerprint, hun nieuwste CD, worden albums in Nederland niet gemaakt” (AD R’dams Dagblad) en “De allemaal eigen liedjes zijn stevig en stoer” (OOR).

Orange Grove LIVE:

05-09 (za)
Tolhuistuin, Amsterdam (21:00 uur)
06-09 (zo) Trouw-gebouw, Amsterdam (lancering PIFWorld)
11-09 (vr)  Live @ Nachtegiel (radio 3FM en Ned 3, 01:00-04:00 uur)
25-09 (vr)  Victorie, Alkmaar (21:30 uur)