Musica Extrema - Club Vaudeville

op .

Musica Extrema Club Vaudeville albumcover kleinMusica Extrema duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 van New York, Berlijn en Parijs. Daar waar na de Eerste Wereldoorlog jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, daar waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten.
Het album ‘Club Vaudeville’, met eigenzinnig bewerkte beroemde Franse, Duitse en Amerikaanse liedjes van weleer, verschijnt op 20 oktober 2017. De gelijknamige theatertour start op dinsdag
31 oktober (14:00u) in de Stadsschouwburg in Haarlem.

Bekijk hier de videoclip van ‘Whispering’ van het album ‘Club Vaudeville’.

CLUB VAUDEVILLE
De muziek van de jaren ’20 en ’30 van de twintigste eeuw vormt de basis van het album en de theatervoorstelling. Musici uit de jazz en de klassieke muziek speelden destijds samen amusementsmuziek en lieten zich inspireren door de volksmuziek die meereisde met de grote volksverhuizingen. De nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de toenemende spanning leidend tot de Tweede Wereldoorlog, hebben hun effect op de muziek. Optimisme en opluchting vermengen zich met defaitisme en decadentie. De muziek werd niet meer zozeer voor de concertzalen gemaakt, maar voor het nachtleven en de underground en werd door de radio en grammofoon toegankelijk voor iedereen.

MUSICA EXTREMA
De groep is in 2003 opgericht door violiste Tanya Schaap en saxofonist Ben van den Dungen, die vanaf dat moment de artistieke motor achter dit ensemble zijn. De bezetting (met naast viool onder meer saxofoon en accordeon) is niet alledaags en maakt de klank van het orkest, met de klassiek geschoolde zanger Job Hubatka, uniek.
De naam Musica Extrema is een directe verwijzing naar de veelzijdigheid van het repertoire: het gezelschap laat zich beïnvloeden door o.a. klassieke muziek, jazz, Europese folk en het gehele Zuid-Amerikaanse continent. Het gezelschap heeft de afgelopen jaren veelvuldig getourd door heel Europa, maar ook werd er opgetreden op unieke plekken zoals de Noordpool, Siberië, Korea en dwars door Zuid-Amerika. Sinds een aantal jaar tourt de groep ook regelmatig in de grote theaters in China en Rusland. In eigen land was Musica Extrema onder meer te zien in de theaters met eigen producties als Havana, De Mattheus Passie en de dansvoorstelling Tangomania.

LIVE
31 oktober 2017 Stadsschouwburg, Haarlem (matinee)
03 november 2017 Theater De Kunstgreep, Oostzaan
11 november 2017 Thalia Theater, IJmuiden
01 december 2017 Vlaams Fruit, Antwerpen
08 december 2017 Theater de Koornbeurs, Franeker
15 december 2017 Schouwburg De Lawei, Drachten
22 december 2017 De Regentenkamer, Den Haag
07 januari 2018 Theater De Wegwijzer, Nieuw- en Sint Joosland (matinee)
12 januari 2018 AINSI, Maastricht
13 januari 2018 Theater Hof 88, Almelo
14 januari 2018 Theater De Tuin, Leusden (matinee)
16 februari 2018 Theater De Meerse, Hoofddorp
20 maart 2018 Schouwburg De Kring, Roosendaal
05 april 2018 CC Herberg De Pol, Diepenheim
07 april 2018 Het Zonnehuis, Amsterdam
14 april 2018 Stadspodium GO, Leerdam

‘Musica Extrema presents Club Vaudeville’ live is:
Joris Lutz (spel), Tanya Schaap (viool, artistiek leider), Job Hubatka (zang), Ben van den Dungen (sopraan saxofoon), Hans van der Maas (accordeon), Rob van Kreeveld (piano), Thomas Pol (contrabas).

www.musicaextrema.nl