Music Generations met Yes-R

op .

YesR highres presspics 14 KLEINNa de 4/5 mei concerten met Blaxtar en de masterclass met Bo Saris vorige week, wacht de talenten van Music Generations (MG) een volgend event: op vrijdag 5 juni staat De Meervaart in Amsterdam de hele dag in het teken van Talent voor Vrijheid, het initiatief van MG. In de middag is er een masterclass met Yes-R en een gesprek over muziek en vrijheid met onder meer Ronald Snijders (fluitist en musicoloog), Blaxtar (spoken word artiest) en Yinske Silva, die met kinderen van Syrische vluchtelingen werkt. In de avond is het eerste theaterconcert van Talent voor Vrijheid, met speciale gast Yes-R. De avond wordt geregisseerd door Bart Oomen en aan de projecties van videokunstenaar Susanne Brenner werkten onder meer burgemeesters Van der Laan en Aboutaleb en ook Hedy d’Ancona mee. Het gehele programma op 5 juni is gratis toegankelijk.

Bij het talentontwikkeling-programma Talent voor Vrijheid van Music Generations staat het thema vrijheid en hoe verschillende generaties en culturen zich daartoe verhouden centraal. Bijzonder is dat veel jongeren maatschappelijke betrokkenheid tonen. Zo schreef het 15-jarige MG-lid Lisa bijvoorbeeld een nummer over de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Speciale gast Yes-R schreef op 17-jarige leeftijd het nummer Actueel Vandaag, na de dood op Theo van Gogh. Onder meer deze song brengt hij samen met MG ten gehore tijdens het concert van 5 juni.

MUSIC GENERATIONS
Music Generations brengt in audities, workshops en masterclasses jong (van 14 tot 25 jaar) en ouder (van 50 tot 87 jaar) talent samen in een gedeelde passie voor muziek. Jong en oud geven daarna concerten en staan in  theaterproducties die zowel een artistiek als inhoudelijke boodschap overbrengen dat generaties elkaar veel te bieden hebben. Onder meer Typhoon, Shirma Rouse, Ntjam Rosie en Sharon Doorson gaven al masterclasses.
Bekijk hier het introductiefilmpje van Music Generations, met Typhoon.

Flyer Music Generations YES R KLEIN