Mudita - Nature of the Netherlands

op .

 125Mudita Horizontaal Karen van Gilst KLEINOp 25 maart 2021 verschijnt de nieuwe cd van Edison-winnaar Mudita. Het album Nature of the Netherlands is onderdeel van een overkoepelend project van Staatsbosbeheer, het Nationale Parken Bureau en EMS FILMS (De Nieuwe Wildernis, De Wilde Stad). Tijdens het nationale themajaar 2021 “Ode aan het landschap” zetten deze organisaties samen met Mudita de Nederlandse natuur extra in het zonnetje. De jazzformatie liet zich inspireren door de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is en werkte voor elk park een nieuw stuk uit. Bekijk hier de video van een van de tracks live in het Bimhuis.

 

NATURE OF THE NETHERLANDS
Met het nieuwe album brengt Mudita een persoonlijk eerbetoon aan de natuurpareltjes die Nederland herbergt. Het jazztrio dook in 2020 in de Nationale Parken en schreef een compositie voor alle 21 Nationale Parken die Nederland rijk is.
“Natuur is de diepste bron, ze is er voor ons allemaal, zonder oordeel, zonder eisen. Voor ons is de natuur de grootste bron van inspiratie voor onze muziek. De 21 Nationale Parken van Nederland op muziek zetten was een geweldige ervaring. Op deze manier konden we nog beter tot de kern komen van onze muzikale intentie en daarnaast hebben we de schoonheid die de natuur van Nederland herbergt mogen (her)ontdekken. We hebben geëxperimenteerd met nieuwe klanken en ideeën. Elke plek heeft haar eigen verhaal en zo heeft elk stuk op ons album Nature of The Netherlands dat ook gekregen.”

MUDITA
De kunst van het samen delen en groeien. Louter genoegen scheppen in het levensgeluk en plezier van de ander. Het levert inspiratierijke voeding op die je keer op keer in staat stelt de wereld met fris gemoed te omhelzen. ‘Mudita’, zeggen ze in het verre oosten.
Het Nederlands trio Sanne Rambags (zang), Sjoerd van Eijck (piano) en Koen Smits (trompet) haalt haar inspiratie uit deze levensfilosofie en vindt vervoering in de ongerepte schoonheid van de vrije natuur. Mudita neemt de luisteraar graag mee op een klankexpeditie: langs warmbloedige, melancholische droomoorden en ongehoorde zijpaden. Soms minimalistisch van toon, dan weer uitbundig en verleidelijk.
Voor het debuutalbum Listen to the Sound of the Forest (2018) mocht de jazzformatie een Edison in de categorie Jazz Nationaal Vocaal in ontvangst nemen. In maart 2021 verschijnt de opvolger Nature of the Netherlands.

www.muditamusic.nl