Ming's Pretty Heroes clubtour

albumcover-Ming-smallDe Rotterdamse band Ming’s Pretty Heroes, van wie afgelopen najaar het album ‘Karma’ verscheen, start eind mei een clubtour door Nederland.  De aftrap is 25 mei in het Paard in Den Haag. Vervolgens worden Breda, Rotterdam, Apeldoorn, Zwolle en Alphen aan de Rijn aangedaan. De ‘Karma’-clubtour wordt afgesloten in de Melkweg in Amsterdam op 7 juli.

Momenteel is Ming’s Pretty Heroes nog te zien in de dansvoorstelling MEER RUIS van choreograaf Conny Janssen, waarin Ming’s Pretty Heroes live de muzikale omlijsting verzorgt.

 

Dagblad Trouw schreef hierover: 'De troef van deze productie is de live muziek van Ming’s Pretty Heroes: toetsenist Frans Verburg en zangeres Ai Ming Oei. Haar stem houdt het midden tussen die van cultzangeres Roisin Murphy en de Canadese vocaliste Feist en is de ziel waarmee de prille dansers hun kunst en hun zoektocht begeesteren.'


Met haar eerste volwaardige album ‘OK Mr. Mix’ uit 2009 maakte Ming een grote stap voorwaarts. Ze won NCRV’s ‘Volgspot Open Podium’ met haar liedje ‘Fled’. Ze won de Music Matters Award (eerder gewonnen door Ntjam Rosie) in december 2010, waarmee ze Muziek Ambassadeur Rotterdam 2011 werd. Ze tourde door Duitsland en China. De Chinezen vroegen haar meteen terug voor het Midi Festival Shanghai en Beijing 2011. In het najaar van 2011 lanceerde Ming haar nieuwe album ‘Karma’. De videoclip van de eerste single ’25 to life’ werd binnen een week meer dan 10.000 keer bekeken op YouTube. Begin dit jaar lanceerde Ming’s Pretty Heroes de nieuwe videoclip ‘Out At Sea’, opgenomen in Berlijn.  

De pers schreef over het album: “Karma is het tweede album van de Rotterdamse formatie en staat vol intense, eigenzinnige popmelodieën, die slechts een enkele luisterbeurt nodig hebben om te overtuigen” (Nu.nl), “Karma is een mooie staalkaart voor Nederlandse popmuziek anno 2011” (Platomania) en “Ming is (..) een opvallende en veelzijdige zangeres” (Dagblad van het Noorden).


‘KARMA’-CLUBTOUR:

25 mei @PAARD VAN TROJE, Den Haag
26 mei @MEZZ, Breda
31 mei @GROUNDS, Rotterdam
10 juni @GIGANT, Apeldoorn
23 juni @POPFRONT, Zwolle (GRATIS ENTREE)
29 juni @KASTEEL, Alphen a/d Rijn (trio)
07 juli @MELKWEG, Amsterdam