Maria Mendes - North Sea Jazz Festival

op .

 125albumcover Maria Mendes KLEINMaria Mendes speelt dit jaar voor de allereerste keer op het prestigieuze North Sea Jazz Festival. De van oorsprong Portugese, in Rotterdam woonachtige jazzzangeres bracht in november 2015 haar tweede album INNOCENTIA uit. Een album met naast zelfgeschreven nummers, ook eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten, zoals ‘Smile’ en ‘Fragile’. Het optreden van Maria Mendes en haar band op het North Sea Jazz Festival is op vrijdag 8 juli om 22:00 uur in de Yenisei.


Bezetting:

Maria Mendes (zang), Karel Boehlee (piano), Jasper Somsen (contrabas), Jasper van Hulten (drums), Steven Kamperman (klarinet).

Bekijk hier de nieuwe videoclip van ‘Smile’.

Bekijk hier de videoclip van ‘Innocent Travels’.

“Een vleugje klassiek, invloeden van de fado, Amerikaanse jazz, Braziliaanse klanken en romantische ballads. Deze gewaagde combinatie verpakt Maria Mendes met haar heldere stem in geheel eigen stijl tot een perfect plaatje.”
DE TELEGRAAF ****
albumrecensie

“Ze vertolkt heel mooi Smile (Chaplin), Handful of Soul (J. Woods) en Stings Fragile, maakt een bijzondere bewerking van Pat Metheney’s Innocent Travels en van Legrand’s The Summer Knows.”
JAZZISM ****½
albumrecensie

“Impressionante!”
DRAAIOMJEOREN.NL
live recensie

“Ingetogen, relaxed, maar geen moment saai, ze weet als geen ander de aandacht naar zich toe te halen.”
JAZZZINE.NL
live recensie


OVER MARIA MENDES
Geboren in Portugal (1985) en klassiek geschoold vanaf twaalfjarige leeftijd, komt Maria Mendes acht jaar geleden in Rotterdam terecht waar ze muziek studeert aan Codarts. Gedreven en gepassioneerd als ze is, volgt Maria daarna nog opleidingen in Brussel, New York en Rio de Janeiro. In 2009 wint ze het NL Jazz Vocalisten Concours, waarna ze besluit een eigen album uit te willen brengen: haar debuutalbum ‘Along The Road’ verschijnt in 2012. De laatste jaren tourt Maria door Amerika (waaronder de Blue Note Jazz Club in New York), Brazilië en Europa: ze speelt onder meer op het Montreux Jazz Festival, waar Quincy Jones over haar zegt: “I see a promising shining future for this young talented singer”.

OVER INNOCENTIA
Het nieuwe album INNOCENTIA dat in november 2015 verscheen, is opgenomen met haar vaste band: pianist Karel Boehlee, bassist Clemens van der Feen en drummer Jasper van Hulten. Speciale gast is de Israëlische klarinettist Anat Cohen. Maria maakte het album verder samen met haar componist en arrangeur Martin Fondse. Maria’s culturele achtergrond is terug te horen in haar muziek: de lyrische emotie van de klassieke muziek, de melancholie van de Portugese Fado, de verrassende ritmische elementen uit de Braziliaanse muziek en de fifties, romantische ballads, van de Amerikaanse jazz. Naast eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten (als ‘Smile’, ‘Fragile’) bevat het album ook zelfgeschreven nummers (als ‘Innocentia’ en ‘Inverso’): liedjes over onschuld, kwetsbaarheid, nostalgie en hoop. Maria Mendes presenteerde het album in het najaar van 2015 in de North Sea Jazz Club (Amsterdam), Paradox (Tilburg) en LantarenVenster (Rotterdam). Ook in Portugal werd het album gepresenteerd en speelde Maria voor uitverkochte zalen in Lissabon (CCB) en Porto (Casa da Musica).

MARIA MENDES LIVE
08 juli – North Sea Jazz Festival, Rotterdam (22:00u Yenisei)
15 juli – Concertgebouw, Amsterdam
23 okt – Odeon de Spiegel, Zwolle
05 nov – Porgy en Bess, Terneuzen
T.b.a. najaar: Sunset Sunside Jazz Club (Parijs) en tour Brazilië  

www.maria-mendes.com