Maria Mendes - Innocentia

op .

albumcover Maria Mendes KLEINNa een optreden in de Blue Note Jazz Club in New York, op het Montreux Jazz Festival en een heuse tour door Brazilië, brengt de van oorsprong Portugese jazzzangeres Maria Mendes op 13 november haar tweede album INNOCENTIA uit. Op dit nieuwe album staan eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten, maar ook zelfgeschreven nummers. Naast haar vaste band leverde ook de virtuoze klarinettist Anat Cohen een bijdrage aan het album. Maria Mendes presenteert INNOCENTIA in november in North Sea Jazz Club, LantarenVenster en Paradox. Bekijk hier de videoclip van de eerste single Innocent Travels.


Geboren in Portugal (1985) en klassiek geschoold vanaf twaalfjarige leeftijd, komt Maria Mendes acht jaar geleden in Rotterdam terecht waar ze muziek studeert aan Codarts. Gedreven en gepassioneerd als ze is, volgt Maria daarna nog opleidingen in Brussel, New York en Rio de Janeiro. In 2009 wint ze het NL Jazz Vocalisten Concours, waarna ze besluit een eigen album uit te willen brengen: haar debuutalbum ‘Along The Road’ verschijnt in 2012. De laatste jaren tourt Maria door Amerika (waaronder de Blue Note Jazz Club in New York), Brazilië en Europa: ze speelt onder meer op het Montreux Jazz Festival, waar Quincy Jones over haar zegt: “I see a promising shining future for this young talented singer”.

Het nieuwe album INNOCENTIA dat op 13 november 2015 verschijnt, is opgenomen met haar vaste band: pianist Karel Boehlee, bassist Clemens van der Feen en drummer Jasper van Hulten. Speciale gast is de Israëlische klarinettist Anat Cohen. Maria maakte het album verder samen met haar componist en arrangeur Martin Fondse. Maria’s culturele achtergrond is terug te horen in haar muziek: de lyrische emotie van de klassieke muziek, de melancholie van de Portugese Fado, de verrassende ritmische elementen uit de Braziliaanse muziek en de fifties, romantische ballads, van de Amerikaanse jazz. Naast eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten (als ‘Smile’, ‘Fragile’) bevat het album ook zelfgeschreven nummers (als ‘Innocentia’ en ‘Inverso’): liedjes over onschuld, kwetsbaarheid, nostalgie en hoop.


Maria Mendes LIVE:
20 november     Paradox, Tilburg
26 november    LantarenVenster, Rotterdam
27 november    North Sea Jazz Club, Amsterdam

www.maria-mendes.com