Mala Vita - So far so good

op .

cover mala vita kleinMala Vita is terug. Na talloze omzwervingen langs de Europese podia en festivals als Sziget, Lowlands, de Gentse Feesten en Zwarte Cross, heeft de band zich een aantal jaar opgesloten in de studio om te werken aan het nieuwe album. De songs op SO FAR SO GOOD zijn doordrenkt van rock, Zuid- en Oost-Europese folk en Amerikaans-Mexicaanse invloeden. Het album is geproduceerd door Mario Caldato Jr (Beastie Boys, Jack Johnson) en verschijnt op 5 februari 2016. De aftrap van de clubtour is op 20 februari in het Paard van Troje in Den Haag, waarna Mala Vita onder meer de Melkweg Amsterdam, Luxor Arnhem en Mezz Breda aandoet.
Bekijk hier de teaser. Check hier de nieuwe videoclip Top Of The World.


Mala Vita is opgericht in 2002 en werd al snel bekend door de energieke live shows. Ze speelden onder meer op Lowlands, Zwarte Cross, Noorderslag, Sziget, de Gentse Feesten en Marktrock. Het geluid van Mala Vita wordt gevormd door de drie kernleden (Mickael Franci, Emil Kunto, Davor Lazić) met verschillende culturele achtergronden: Italië, Bosnië en Servië. Zij geven de rocksongs een global sound. De band heeft drie albums uitgebracht: Mani Fiesta (live CD, 2005), Disorganizzata (2007) en En Exilio (2009). Op 5 februari 2016 verschijnt het vierde album SO FAR SO GOOD.

Het nieuwe album kent als titel een bekende uitdrukking. De uitdrukking waar zowel hoop als cynisme in doorklinkt en het motto vormt van iedereen die leeft van dag tot dag: SO FAR SO GOOD. Achterover leunen in kalme berusting dat alles wel op zijn pootjes terecht zal komen is maar weinigen gegeven. Dromen over de toekomst is voor velen een onbereikbaar privilege en miljoenen mensen koesteren de ijdele hoop dat de volgende dag enige verbetering kan bieden...So Far So Good.

Samen met Urban Dance Squad-drummer Michel Schoots werkte Mala Vita aan de pre-productie en de eerste demo’s. Producer Mario Caldato Jr, die eerder werkte met de Beastie Boys, Jack Johnson en Beck, hoorde deze demo’s en was direct enthousiast over een samenwerking met de band die hij zelf omschreef als “het Zuid-Europese antwoord op The Clash”. Hij gaf SO FAR SO GOOD een warme, analoge sound. Net als op de voorgaande albums gaan veel nummers op deze nieuwe CD over migratie en de thema's die daarmee samenhangen. "Remember Heartbreak Island?" zingt zanger Mickael Franci in de song Heartbreak Island, wat de bijnaam is van Ellis Island, de toegangspoort tot Amerika vanaf zee. Hij doelt hiermee op het feit dat nog geen honderd jaar geleden het de Europeanen waren die massaal hun land ontvluchtten om hun heil elders te zoeken. Verder bezingt Mala Vita de romantiek van het rondreizend bestaan (El Camino), de liefde voor oude gangsterfilms (Bugsy Malone) en de waanzin van het hyperkapitalisme (Top of the World).

MALA VITA LIVE
20-02-2016 Paard van Troje, Den Haag (CD-presentatie)
27-02-2016 Melkweg, Amsterdam
10-03-2016 Luxor, Arnhem
11-03-2016 Metropool, Hengelo
17-03-2016 Tivoli De Helling, Utrecht
18-03-2016 Simplon, Groningen
19-03-2016 Volt, Sittard
25-03-2016 Bolwerk, Sneek
31-03-2016 Patronaat, Haarlem
01-04-2016 Mezz, Breda

 
www.malavita.net