Lilian Vieira - Tanta Coisa

op .

11. LILIAN cover KLEINLilian Vieira Grupo brengt op 22 januari het nieuwe album TANTA COISA uit. Lilian Vieira, bekend van ZUCO 103, schreef de nummers samen met haar band toen ze begonnen te werken aan haar nieuwe theatertour BRASIL BEYOND DE BUNDAS die op 2 februari in Amstelveen van start gaat. Het album is een mix van MPB (Música Popular Brasileira), traditionele Braziliaanse muziek en een beetje jazz. Net als de voorstelling gaan de songs van TANTA COISA over de muziek en thema’s uit haar geliefde Brazilië, waar deze zomer de Olympische Spelen plaatsvinden.
Bekijk hier de trailer van BRASIL BEYOND DE BUNDAS.

LILIAN VIEIRA
Zangeres en songwriter Lilian Vieira, geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië), komt op 23-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeert af aan het Conservatorium in Rotterdam. Vervolgens ontmoet Lilian Stefan Kruger en Stefan Schmid, met wie ze ZUCO 103 vormt. En dan gaat het hard: twaalf jaar lang toert de band de hele wereld over. In 2010 besluit de band een pauze in te lassen. Deze periode is Lilian ook een veelgevraagd gastsoliste en zingt ze met onder meer het Metropole Orkest, Gideon van Gelder en Kraak & Smaak. Daarnaast richt ze haar eigen band op waarmee ze in 2014 haar titelloze debuutalbum uitbrengt. In 2016 staat Lilian niet alleen met BRASIL BEYOND DE BUNDAS op de planken, maar verschijnt in dezelfde periode het nieuwe album van Lilian Vieira Grupo, TANTA COISA, en maakt ZUCO 103 zijn rentree.  

TANTA COISA
Het tweede album TANTA COISA (“een heleboel”) van Lilian Vieira Grupo heeft zowel in tekst en muziek als thema Brazilië en haar volk. De opener van het album ‘ Samba Wip’, over de liefde, is een combinatie van samba funk en de traditionele samba. Verder biedt het album MPB, bossa, maracatu, jazz en afoxé en zingt Lilian over de natives (‘Indio’), de leegte (‘Vazia’, een bossanova geïnspireerd op de muziek van Tom Jobim) en brengt ze een ode aan een van de oudste samba-scholen van Rio de Janeiro (‘Estação Primeira’). Speciale gast op twee songs is de Braziliaanse harmonicaspeler Gabriel Grossi. TANTA COISA is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Wiboud Burkens (o.a. Jungle by Night, Rob van de Wouw).

BRASIL BEYOND DE BUNDAS
zang: Lilian Vieira
toetsen: Wiboud Burkens
drums: Udo Demandt
cavaquinho/gitaar: Marijn van der Linden
bas: Breno Viricimo
regie-adviezen: Titus Tiel Groenestege / Oscar Siegelaar


SPEELLIJST 2016
Di 2 feb               Amstelveen  Cultureel centrum Griffioen
Vr 12 feb           Den Haag     Theater Dakota      
Vr 19 feb           Amsterdam  De Meervaart (Première)
Za 20 feb          Goirle             C.C. Jan van Besouw
Vr  26 feb          Roosendaal  Schouwburg de Kring
Za 5 maart       Heerlen         Theater Heerlen
Za  12 maart     Alkmaar       TAQA Theater De Vest
Vr 18 maart     Amersfoort   De Flint-Stadszaal
Zo 20 maart     Zwolle            Schouwburg Odeon
Za 26 maart     Tiel                 Schouwburg Agnietenhof
Vr 1 april           Amstelveen  Schouwburg
Za 9 april           Haarlem        Philharmonie Haarlem      
Wo 13 april       Cuijk               Schouwburg Cuijk
Do  21 april       Amsterdam  De Kleine Komedie
Zo 24 april        Rotterdam    Concertgebouw De Doelen

www.lilianvieira.com