Lilian Vieira- theatertour

op .

Lilian flyer KLEINHebben alle Braziliaanse vrouwen ronde billen? Houden ze allemaal van Futebol? Kunnen zij echt allemaal samba dansen?

Lilian Vieira, bekend van de brazilectro band ZUCO 103, geeft in haar nieuwe theatervoorstelling BRASIL BEYOND DE BUNDAS antwoord op deze vragen. Ze vertelt over het Brazilië dat wij voorgespiegeld krijgen en háár Brasil, dat zo’n rijke geschiedenis heeft. Samen met haar band Lilian Vieira Grupo neemt Lilian je mee op een muzikale reis die voert langs de rauwe muziek van Luiz “de koning van de Baião” Gonzaga, via de melancholiek van de Choro, naar haar eigen repertoire. Deze nieuwe, door Lilian zelfgeschreven songs verschijnen ook op een CD met de titel TANTA COISA. De voorstelling BRASIL BEYOND DE BUNDAS is te zien vanaf 2 februari 2016.

Zangeres en songwriter Lilian Vieira, geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië), komt op 23-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeert af aan het Conservatorium in Rotterdam. Vervolgens ontmoet Lilian Stefan Kruger en Stefan Schmid, met wie ze ZUCO 103 vormt. En dan gaat het hard: twaalf jaar lang toert de band de hele wereld over. In 2010 besluit de band een pauze in te lassen. Deze periode is Lilian ook een veelgevraagd gastsoliste en zingt ze met onder meer het Metropole Orkest, Gideon van Gelder en Kraak & Smaak. Daarnaast richt ze haar eigen band op waarmee ze in 2014 haar titelloze debuutalbum uitbrengt. In 2016 staat Lilian niet alleen met BRASIL BEYOND DE BUNDAS op de planken, maar verschijnt in dezelfde periode het tweede album van Lilian Vieira Grupo, TANTA COISA, en maakt ZUCO 103 zijn rentree.  

BRASIL BEYOND DE BUNDAS
zang: Lilian Vieira
toetsen: Wiboud Burkens
drums: Udo Demandt
cavaquinho/gitaar: Marijn van der Linden
bas: Breno Viricimo
regie-adviezen: Titus Tiel Groenestege


SPEELLIJST 2016
Di 2 feb Amstelveen, Cultureel centrum Griffioen
Vr 12 feb Den Haag, Theater Dakota      
Vr 19 feb Amsterdam, De Meervaart (PREMIÈRE)
Zo 20 feb Goirle, C.C. Jan van Besouw
Vr  26 feb Roosendaal, Schouwburg de Kring
Za 5 maart Heerlen, Theater Heerlen
Za  12 maart Alkmaar, TAQA Theater De Vest
Vr 18 maart Amersfoort, De Flint-Stadszaal
Za 20 maart Zwolle, Schouwburg Odeon
Za 26 maart Tiel, Schouwburg Agnietenhof
Vr 1 april Amstelveen, Schouwburg
Za 9 april Haarlem, Philharmonie Haarlem      
Wo 13 april Cuijk, Schouwburg Cuijk
Do  21 april Amsterdam, De Kleine Komedie
Zo 24 april Rotterdam, Concertgebouw De Doelen


www.lilianvieira.com