La Pegatina clubtour 2013

La Pegatina persfoto 1 klein125De energieke band La Pegatina uit Barcelona heeft maar één missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen. De band, bestaande uit zeven man, speelt een mix van rumba catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. Vorig jaar genoten ze van een uitzinnige menigte op Lowlands. Nu komt La Pegatina voor een clubtour naar Nederland: er staan in mei acht optredens gepland. 

Klik hier voor Filmpje Lowlands 2012.De band bestaat dit jaar 10 jaar. In die tien jaar gaf La Pegatina meer dan 700 shows in 15 landen. Hun muziek werd ruim 10 miljoen keer gedownload en ze verkochten meer dan 40.000 albums.

La Pegatina stelt hun muziek altijd gratis beschikbaar via hun website. Op 25 februari lanceert La Pegatina het vierde album ‘Eureka!’. Ook dit album is weer gratis te downloaden op LaPegatina.com.

La  Pegatina werd in 2003 opgericht, meer als een soundsystem, maar in de loop van de jaren groeide La Pegatina uit tot een 7 man sterke band. Eerst vestigden ze hun faam in Barcelona en Catalonië, waar zij op dit moment nog steeds immens populair zijn, vervolgens volgde de rest van Spanje. Sinds enkele jaren is de band ook internationaal actief. In Nederland klonk het startschot in 2010 op Lowlands toen enkele duizenden bezoekers verrast werden door de hyperactieve Spanjaarden. 3VOOR12 schreef: “La Pegatina blaast het tentzeil eraf. Publiek neemt maar geen genoegen: Meer! Meer! Meer!”


Nederlandse tour 2013:

5 mei Bevrijdingsfestival, Zwolle
8 mei Oosterpoort, Groningen
9 mei Effenaar, Eindhoven
10 mei Doornroosje, Nijmegen
11 mei Tivoli, Utrecht
16 mei Paard van Troje, Den Haag
17 mei Burgerweeshuis, Deventer
18 mei Melkweg, Amsterdam

 

www.LaPegatina.com