La Pegatina clubtour 2011

la-pegatina-ibai-acevedo-nieve-17 klein125In 2006 werd het debuutalbum van La Pegatina 'Al Carrer!', gelanceerd met bijdragen van Manu Chao, Gambeat en Che Sudaka. Bij de opnames van hun tweede album in 2008 ‘Via Mandarina’ was de band inmiddels uitgegroeid tot 7 leden. Op ‘Via Mandarina’ zijn er naast bijdragen van D’Callaos en El Puchero del Hortelano ook een prachtige co-productie van Grupo Eureca de Percussao de Campinas uit Brazilië te horen. In februari komt de "Lowlands 2010 sensatie" naar Nederland voor een clubtour.

 

La Pegatina geeft tijdens concerten altijd de volle 100 procent, waarbij het publiek minstens zoveel plezier moet hebben als zijzelf op het podium. Zelf omschrijven de muzikanten hun muziek als urban rumba. Anderen noemen het punk rock met flamenco cajon en gitaar.

Een Nederlands hoogtepunt voor La Pegatina was Lowlands 2010. Het publiek schreeuwde massaal “Meer! Meer! Meer!”. Begin 2011 komt La Pegatina naar Nederland en België voor een clubtour en doet de band onder meer de Melkweg (Amsterdam), het Paard (Den Haag) en Tivoli De Helling (Utrecht) aan. Het optreden in Tivoli De Helling is al uitverkocht!

Wo 2-2-2011   Vera, Groningen
Do 3-2-2011    Paard, Den Haag
Vr 4-2-2011    Tivoli De Helling, Utrecht UITVERKOCHT!
Za 5-2-2011    Melkweg, Amsterdam
Zo 6-2-2011    O13, Tilburg
Wo 9-02-2011 Luxor Live,  Arnhem
Do 10-2-2011  De Centrale, Gent (B)
Vr 11-2-2011   Burgerweeshuis, Deventer
Za 12-2-2011   Patronaat, Haarlem
Zo 13-2-2011   Fiesta Mundial, Mol (B)

 

RECENSIE:

"La Pegatina blaast het tentzeil eraf"

CONCERT
La Pegatina, Lowlands Lima, zaterdag 21 augustus 2010
MUZIEK
Meteen al aan het begin barst het feest los. De muzikanten zetten een urban cumbia in en blijven geen moment stilstaan. Het publiek dat heel veel zin heeft in een feestje doet gretig mee. De muziek ligt in de lijn van Manu Chao, maar heeft meer weg van de Spaanse band Che Sudaka. Beide bands weten niet alleen een supersfeer neer te zetten, maar ook elke noot goed te raken. De zanger van Pegatina heeft eigenlijk een stem van een klein jongetje, wat opmerkelijk genoeg helemaal niet irriteert. Alles wat de band op het podium doet wordt direct door het publiek geïmiteerd. De aanzwellende menigte begint steeds luider mee te zingen en te springen. Want de deuntjes, al of niet bekend, worden door iedereen meegezongen. Het publiek krijgt er geen genoeg van en wil meer. Na twee toegiften neemt de band uiteindelijk toch maar afscheid.
PLUS
Wat een energieke band en wat een ontzettend goede, leuke, intelligente show!
MIN
De Lima is te klein.
CONCLUSIE
Een topper op deze tweede dag. La Pegatina is door Lowlands omarmd. Na afloop bleef het maar een van de gespeelde melodieën brullen. Wordt dat deuntje wellicht de festivalhymne van dit jaar?
CIJFER:
8,5
Bron: http://3voor12.vpro.nl