La Boutique Fantastique clubtour

La-Boutique-Fantastique-125125La Boutique Fantastique, ‘ontdekt’ door Kyteman, start op 26 oktober een tour langs het clubciruit. De 12-koppige band staat bekend om het opzoeken van de grenzen van muzikale conventies. Filmmuziek, soul, chansons, klassieke muziek, hiphop, soundscapes: het zit er allemaal in. Voordat de clubtour van start gaat is La Boutique Fantastique deze zomer nog op een aantal festivals te zien, waaronder op 20 augustus op Lowlands.

 

La Boutique Fantastique, opgericht door het Rotterdamse producersduo Tymen Bergman en Maurits Goossens, bracht begin dit jaar haar gelijknamige debuutalbum uit op het label van Kyteman (Kytopia Records). De muziekstijl van La Boutique Fantastique is moeilijk te definiëren, de muzikale invloeden zijn net zo gevarieerd zijn als hun instrumentarium. Samples, synthesizers, draaitafels, cello, viool en altviool, contrabas, muziekdoos, melodica, concertina, drums, gitaar, clarinet, basclarinet, sopranino, trombone, en alt-, bariton- en tenorsaxofoon; een live spektakel uitgevoerd door een omvangrijk gezelschap van bijzondere muzikanten.


De muziek van la Boutique Fantastique is wellicht het beste te omschrijven als ‘filmisch’. Een film is opgebouwd uit verschillende scenes die samen één verhaal vertellen: spannende scenes, liefdesscenes, lachscenes, actie scenes. “Dat doen wij live in feite ook, een verhaal vertellen.” Dreigende en onheilsspellende stukken worden afgewisseld met intieme momenten. Om daarna het publiek weer te laten dansen. Dit deden ze het afgelopen half jaar op verschillende festivals: Into the Great Wide Open, Festival Mundial, Metropolis, Oerol en binnenkort Lowlands. Om vervolgens op 26 oktober te starten met een uitgebreide clubtour die doorloopt tot en met april 2012.


Klik hier voor een live impressie.


La Boutique Fantastique najaar 2011:
26-10-2011  Vogelverschrikkerfestival, Valkenswaard
3-11-2011   P60, Amstelveen
5-11-2011  De Groene Engel, Oss
10-11-2011  Doornroosje, Nijmegen
17-11-2011  Paard van Troje, Den Haag
24-11-2011  O13, Tilburg
25-11-2011  Burgerweeshuis, Deventer