Kapok - nieuw album

op .

Kapok Albumcover KLEINBegin februari 2014 verschijnt het nieuwe album van Kapok. Het gelijknamige album ‘Kapok’ is de opvolger van ‘Flatlands’ (Kytopia, 2011). Sinds het verschijnen van dit debuutalbum speelde de band onder meer op het London Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Oerol, in het Bimhuis en Paradiso en won Kapok niet alleen de Dutch Jazz Competition maar ook de European Jazz Competition. ‘Kapok’, een mix van jazz, indierock en roots, opgenomen in een 13e-eeuws kasteel, verschijnt op 7 februari. De band presenteert het nieuwe album op 6 februari in Utrecht, waarna een uitgebreide tour door Nederland volgt.

 


Luister hier naar de eerste single ‘Day Of The Tentacle’.

Bekijk een nieuw live filmpje van ‘Americana’, afkomstig van het album ‘Kapok’.Over het album Kapok

Voor de opnames van het tweede album is Kapok op zoek gegaan naar een inspirerende ruimte met de juiste akoestiek. Die vond de band in het 13e-eeuwse Kasteel Beverweerd, dat wordt beheerd door meestervervalser Geert-Jan Jansen. Hij stelde zijn volledige kasteel beschikbaar. Na het installeren van een mobiele studio heeft Kapok het album in twee weken opgenomen, in een prachtige omgeving en omringd door honderden schilderijen.
Waar het debuutalbum een ruimtelijke, dromerige sfeer heeft, is de opvolger een stuwende instrumentale liedjesplaat geworden met invloeden uit roots, indierock en freejazz waarbij improvisatie een grote rol speelt. De band heeft het nieuwe repertoire over een lange periode kunnen ontwikkelen en alle live-ervaring die Kapok inmiddels op zak heeft is overal voelbaar.
Op 7 februari 2014 wordt het album ‘Kapok’ uitgebracht bij Challenge Records. De cd-presentatie vindt plaats op 6 februari in zeefdrukfabriek Kapitaal in Utrecht.


Over de band Kapok
Kapok combineert elementen uit verschillende genres en tradities: de frasering en harmoniën van de jazz; de podiumenergie en compacte vormen van pop en funk; de grooves en percussie-instrumenten uit rootsmuziek; de interactie en de abstracte geluidencombinaties uit de vrije improvisatie. Ook het instrumentarium is bijzonder: een basinstrument ontbreekt, de drumkit is zelf samengesteld en het melodie-instrument is de hoorn, met zijn klassieke traditie. Sinds het verschijnen van het debuutalbum ‘Flatlands’ in 2011 speelde de band zo’n honderd concerten in binnen- en buitenland en won Kapok zowel de Dutch Jazz Competition als de European Jazz Competition.

IMG 7471KLEIN

 

 

 

 

 

 

 

LIVE
31 januari Pleintheater Amsterdam (try-out)
1 februari VERS festival Sneek
6 februari Kapitaal Utrecht (CD-PRESENTATIE)
7 februari Cultuurhuis Heerlen
12 februari Theater aan het Vrijthof Maastricht
13 februari Muziekcentrum Arke Zaal Enschede
19 februari Theater Odeon Zwolle
20 februari Theaters Tilburg Studiozaal Tilburg
21 februari Duycker Hoofddorp
22 februari Schouwburg Amstelveen
27 februari Stadstheater Zoetermeer
6 maart Bird Rotterdam
14 maart Paard van Troje Den Haag
15 maart Rasa Utrecht
21 maart Bimhuis Amsterdam
16 april de Kluiz Oosterhout
17 april De Spieghel Groningen


Kapok: Morris Kliphuis (horn, cornet), Timon Koomen (guitar), Remco Menting (drums, percussion)

http://kapokmusic.com/