Jodymoon - All is waiting

op .

Jodymoon - All Is Waiting SHADOWNa een intensieve schrijfperiode van drie jaar verschijnt op 27 februari het nieuwe album ‘All Is Waiting’ van Jodymoon. Het is hun eerste album dat niet is opgenomen met een bekende producer in een studio in het buitenland. Singer-songwriters Digna Janssen en Johan Smeets wilden ervaren wat er gebeurt als je alle extra prikkels elimineert. Geschreven en opgenomen in een flat in Maastricht, beschrijven de nummers op ‘All Is Waiting’ het proces van de lange adem. Samen met hun violist en cellist presenteert het duo het nieuwe album op zondag 8 maart in Paradiso. De band toert tot en met mei door het land.
Bekijk hier de videoclip van de eerste single ‘The Long Way Round’.

 


JODYMOON
Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (winnaar 2008). De band trad op in onder meer Canada, Engeland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae. Het vorige album ‘The Life You Never Planned On’ (2012) kreeg lovende recensies. Zo schreef Musicmaker “Maar bovenal is er die stem, die sterk doet denken aan Joni Mitchell en een groter compliment is wat mij betreft nauwelijks mogelijk” (*****), Jazzism “Hun popgeoriënteerde rootsmuziek bereikt op deze nieuwe proeve van bekwaamheid een onbetwist hoogtepunt” (****) en Revolver’s Lust for Life “We horen een rijk instrumentarium en de bluesy stem van zangeres Digna Janssen maakt grote indruk” (****). Het album werd ook in Duitsland uitgebracht en leverde Jodymoon een uitgebreide tour op. Op 27 februari 2015 verschijnt het vijfde album ‘All Is Waiting’.

ALL IS WAITING
De rode draad van het album is de lange adem, door blijven gaan met wat je het liefste doet. Dankzij maar ook zeker ondanks alles. Zowel in tekst als muziek gaat het album over het gaan van de weg, het ondergaan van het proces en de soms lange weg of omweg (The Long Way Round). Er vanuit gaande dat alles nog voor je ligt (All Is Waiting). Een hoofdrol (naast de soulvolle stem van Digna Janssen) is weggelegd voor akoestische en slide-gitaren, dit keer prominent aangevuld met het intieme geluid van de upright piano. En natuurlijk zijn daar nog de strijkers: Marie-José Didderen (cello) en Wim Spaepen (viool). In de arrangementen wilde multi-instrumentalist Johan Smeets dit keer de grenzen verkennen van heel intiem naar heel groot, om zo bijna op een orkestraal niveau te komen (907 Steps, There’s A Fire).


LIVE
15-02     Theater Het Heerenlogement, Beusichem
06-03     Schouwburg De Lawei, Drachten
08-03     Paradiso, Amsterdam (CD-PRESENTATIE, aanvang 16:00 uur)
13-03     Theater aan de Schie, Schiedam
15-03     Theater Walhalla, Rotterdam
22-03     Theater, Sneek (dubbelconcert met Souldada)
10-04     Theater het Musiater, Zevenaar
12-04     Theater de Winsinghhof, Roden
16-04     Cultuurpodium De Speelplaats, Steyl
18-04     Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
30-04     De Griffioen, Amstelveen
08-05     ZINiNTheater, Nijverdal
09-05     Theater Posa, Lelystad

    
www.jodymoon.com