Op 25 september 2009 verschijnt het langverwachte debuutalbum Instinto van [Jiga-Vôo]. Het resultaat van een jarenlange samenwerking van drummer en percussionist RoëL Calister, zangeres Magda Mendes en multi-instrumentalist Praful. Afro-beat flirt met Caribische en Zuid-Amerikaanse invloeden.

Dance en latin gaan hand in hand. Een heerlijke cocktail voor een Indian Summer, die een lach op je gezicht tovert.  "Booty-shaking rhythms & uplifting melodies" (Kareem Raihani)


[Jiga-Vôo]
betekent "grote vlucht": een ritmische, passievolle en avontuurlijke muzikale rush. Al eerder werkten Calister, Mendes en Praful samen onder de naam At'awo. Deze samenwerking beviel zo goed, dat ze hun ideeën verder uitwerkten en [Jiga-Vôo] ontstond. Niet alleen op de plaat maar ook live met een 7-koppige bezetting een sensatie: een sensuele mix van tropische ritmes, een vleugje dance, Portugese zang en warme akoestische klanken van gitaar en bas.


Roël (RoëL)
Calister, drummer en percussionist, is vooral bekend om de smaakvolle manier waarop hij verschillende stijlen als Pop, Jazz, Caribbean folklore en Latin met elkaar mixt. Hij is een veelgevraagde side-man bij onder meer Wicked Jazz Sounds, Izaline Calister, Sara Tavares, Alain Clark en Orange Grove, met wie hij allemaal uitgebreid tourde.

Magda Mendes heeft op nationaal en internationaal niveau vele harten veroverd met haar prachtige stem. Magda is op jonge leeftijd begonnen met zingen en treedt inmiddels op met alle top-musici over de hele wereld. In Nederland was ze vooral te zien in de formatie Luz Azul of in samenwerking met andere artiesten en formaties.

Praful is een begaafde multi-instrumentalist en producer die heeft bewezen diverse stijlen en disciplines te kunnen combineren. Van Jazz tot Dance, van India tot Brazil en van diepe mysterie tot vuurwerk. Zijn vijf soloalbums verkochten wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren. Hij had zelfs een #1 hit in de USA Jazz charts.


CD PRESENTATIE:

vrijdag 25 september 2009

Sugar Factory, Amsterdam

Deuren open 20:00 uur, Aanvang 21:00 uur