Izaline Calister is een begenadigd zangeres en songwriter met een unieke muzikale stijl. Zij verwerkt in de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao o.a. folk en Afro-Caribische invloeden.

Op 1 mei 2009 presenteert Izaline haar nieuwe album 'Speransa' in het Paard in Den Haag. Een verrukkelijk zwoel zomers album met een aangename dosis melancholie en heel veel Caribische zon en zee.

Met haar Papiamentstalige muziek veroverde ze een publiek over de hele wereld en ze werd terecht omschreven als Queen Izaline (Cosmopolitan) en De koningin van de Antilliaanse Muziek (PZC). Haar podiumverschijning is onvergetelijk, soms ingetogen, dan weer opzwepend: een charismatische diva op blote voeten. Calister presenteert op 1 mei 2009 in het Paard/Den Haag haar nieuwe album Speransa aan het publiek. Een verrukkelijk zwoel zomers album met een aangename dosis melancholie en heel veel Caribische zon en zee.

Met Speransa levert Calister naast een schitterende persoonlijke plaat ook haar definitieve proeve van bekwaamheid als singer/songwriter af. Ze maakte optimaal gebruik van een dream team van musici: Yerman Aponte op bas, Ed Verhoeff op gitaren, Marc Bischoff op piano, Roël Calister op percussie en drums, Pernell Saturnino op percussie. Met Ruud Breuls op flügelhorn en de stemmen van Randy Cordilia, Neco Novellas, Tamara Nivillac, Praful, Bart Dewin en Giovanca Ostiana.

CD presentatie:

VRIJDAG 1 MEI 2009
aanvang 20:30 uur, zaal open 19:30 uur
't PAARD van TROJE
Prinsegracht 12
DEN HAAG