Zangeres Izaline Calister vertrekt 19 juni voor een unieke tournee door Israël om haar nieuwe album Speransa te promoten. Er staan optredens gepland in onder meer Jeruzalem en Tel Aviv.

Bij thuiskomst staat op 11 juli een optreden op het prestigieuze North Sea Jazz Festival op het programma (Darling-zaal, 19:45 uur), om vervolgens te vertrekken naar Zuid Afrika. Izaline is vanaf half juli te zien in Johannesburg waar zij een week op de planken staat in Amandla!, een theaterstuk over de apartheid.

Op 1 mei presenteerde Izaline Calister haar nieuwe album Speransa in 't Paard, Den Haag. Het album is lovend ontvangen door de Nederlandse pers, zo schreef HP/De Tijd "Er zijn niet veel singer-songwriters die de muze kunnen afdwingen" en het NRC Handelsblad "een warme tropische regenbui van klanken".

Afgelopen weekend was Izaline Calister in Auxerre, Frankrijk. Izaline was openingsact voor het festival Nuits Metisses. Ondanks al deze buitenlandse optredens, hebben Nederlandse fans nog genoeg gelegenheid Izaline live te zien. Zo staat zij onder meer zondag 7 juni in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam (gratis toegang, aanvang 15:15 uur). In het najaar volgt een hele reeks optredens: Izaline Calister viert haar 10-jarige jubileum als artiest met de theatertour "10 JAAR DE MOOISTE LIEDJES" welke in oktober van start gaat.