Vandaag heeft de Edison Stichting bekend gemaakt dat zij aan Izaline Calister de Edison in de categorie World Music heeft toegekend. Izaline krijgt deze voor haar laatste album Speransa. De jury "is onder de indruk van de manier waarop Calister en haar band, een perfecte mix van diverse stijlen heeft weten te bereiken".

De nominatie werd al toegekend op basis van kwaliteit en artistieke waarde. De uitreiking vindt plaats op 18 november in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, waar de verschillende Edison-winnaars optreden met het Metropole Orkest.

Al twee keer eerder werd een album van Izaline Calister genomineerd voor een Edison. Dit is echter de eerste keer dat ze de Edison echt mag komen ophalen. Izaline is trots als een pauw: "Ik vond het al een eer om samen met Avishai Cohen en Cristina Branco te zijn genomineerd, maar ik zie het daadwerkelijk winnen van de Edison als de kroon op een veelbewogen muzikaal jaar. Ik ben blij en trots en deel deze prachtige prijs met mijn band, platenmaatschappij en management team, mijn onvermoeibare rotsen in de branding ".

Op vrijdag 6 november is deel van een live optreden van Izaline te zien in het programma Sylvana's Choice (om 22:00 uur op Cultura24, het digitale themakanaal van de publieke omroep).

Momenteel is Izaline in de theaters te zien met 10 Jaar De Mooiste Liedjes, waarmee ze haar 10-jarig jubileum als artiest viert. Voor data zie www.izalinecalister.com