Izaline Calister ontvangt Koninklijke Onderscheiding

op .

 125Izaline Calister 4 copyright foto Hester Doove KLEINZangeres Izaline Calister is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van de Groningse burgemeester Peter den Oudsten op het Stadhuis van Groningen, haar woonplaats.
Calister onderscheidt zich als artiest door met haar repertoire een brug te slaan tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz, met Afro-Caraïbische invloeden, altijd gezongen in het Papiaments. Daarmee is zij een belangrijke ambassadeur van de Curaçaose cultuur in Nederland en in het buitenland.

Op Koningsdag 2018 treedt Izaline Calister op met Diggy Dex en Arnold Veeman, tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen. Dit wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO1 van 10:00 tot 13:00 uur.

Izaline Calister bracht in 2000 haar debuutalbum uit. In 2009 ontving ze een Edison voor haar cd ‘Speransa’ (‘hoop’). Op haar laatste album ‘Rayo di Lus’ (‘lichtstraal’) treedt Izaline buiten haar comfortzone in haar zoektocht naar een nieuwe combinatie van Curaçaose elementen met een modern geluid, door het gebruik van elektronica en samples. In het Caribische gebied scoorde Izaline de laatste jaren meerdere nummer 1 hits.

Momenteel speelt Izaline de laatste paar voorstellingen van de reprise van haar muziektheaterprogramma ‘Latin Diva’. In het najaar staat onder meer een nieuwe cd in samenwerking met Ed Verhoeff en Angelo Verploegen gepland.

Izaline Calister ‘Latin Diva’
vrijdag 11 mei Bijlmer Parktheater, Amsterdam
vrijdag 18 mei Perron 3, Rosmalen

Voor alle speeldata ga naar www.izalinecalister.com