HOTEL albumrelease

op .

hotel
De band HOTEL presenteert het nieuwe album The Island Sessions op zaterdag 4 september in de Melkweg in Amsterdam. Met de grote bezetting, markante muzikanten en charismatische zanger staat HOTEL voor een energieke avond. Deze live-ervaring heeft de band goed weten te vangen op het nieuwe album: alle nummers zijn 'live', oftewel door vrijwel de hele band tegelijkertijd, ingespeeld in de studio.


Over HOTEL
Met veel passie brengen de bandleden van HOTEL een dampende en veelkleurige muziekmix. Soms melancholiek en intiem in rootsy Americana en mariachi-achtige klanken, maar vaker energiek en uitbundig in up-tempo nummers waarbij invloeden uit zowel Latijns-Amerika en de Balkan om voorrang strijden. Hier en daar reggae, ska en punk: voor de muzikanten die afkomstig zijn uit 8 verschillende landen is het vermengen van de diverse muziekculturen onvermijdelijk.

Over THE ISLAND SESSIONS
Het nieuwe album The Island Sessions is ontstaan tijdens verschillende bijeenkomsten die plaatsvonden op het Amsterdamse vuurtoreneiland in het IJsselmeer. Kampvuur, drankgelach, lange gesprekken en muziek maken!
Ook de stormen des levens hebben de leden van HOTEL de afgelopen jaren niet onberoerd gelaten en dat is terug te horen in de teksten. Onder andere odes aan de liefde in 'Esa Mujer', (die ene vrouw die je leven deed veranderen) en het verdriet van het verlies daarvan in 'Futura ex', 'Selling dreams' en 'Amor'; maar ook protestsongs met onderwerpen als racisme en milieu in 'White lies' en 'Maffia'. Zwaar op de hand wordt het echter nergens: luister maar naar de hilarische invulling van de Babelonische spraakverwarring die vaak heerst binnen de band, waarbij er zes talen in één nummer gebruikt worden "...ik wil wel met je praten maar ik kan je niet verstaan". Kortom: een breed album en een mooi tijdsdocument.

De CD PRESENTATIE
Zaterdag 4 september 2010
Melkweg (oude zaal), Amsterdam
Zaal open 21:00 uur
Aanvang 22:00 uur
Entree € 12,50 + lidmaatschap