Hormonologen

Hormonologen door Timon Moll klein125De theatervoorstelling ‘Hormonologen’ gaat vanaf januari 2012 in reprise met een nieuwe cast, bestaande uit initiatiefneemster Yvonne van den Hurk, Hymke de Vries, Nelleke van der Krogt en Anousha Nzume. De voorstelling trekt tot en met juni door het land. Naast de theatervoorstelling verschijnt volgende maand tevens het boek én luisterboek ‘Hormonologen’ van Yvonne van den Hurk. Hierin maakt ze ons deelgenoot van haar ervaringen bij het tot stand komen van de voorstelling.

 


In ‘Hormonologen’, bedacht en geschreven door Yvonne van den Hurk, wordt op geestige, spannende en uitdagende wijze het onderwerp 'de overgang' uit de taboesfeer gehaald. Afgelopen theaterseizoen trok de voorstelling overal uitverkochte zalen.

 

Afgelopen theaterseizoen trok de voorstelling overal uitverkochte zalen. Meer dan 55.000 bezoekers herkenden zichzelf, hun moeder, man, dochter, vriendin én buurvrouw in deze rake en humorvolle voorstelling.


Yvonne van den Hurk

‘Hormonologen’ wordt de vierde theatervoorstelling van Yvonne van den Hurk. Eerder maakte Van den Hurk een succesvolle toneelbewerking van ‘Een nagelaten bekentenis’ van Marcellus Emants en schreef ze de toneelstukken ‘Chopin?’ en ‘Frau Bach’. Beide stukken mochten lovende recensies ontvangen. Daarnaast acteerde Yvonne in onder meer ‘Pleidooi’, ‘Unit 13’ en ‘Baantjer’. Yvonne werkte eerder mee aan de ‘Vaginamonologen’ en is bedenkster van ‘Hormonologen’. Op 22 november 2011 verschijnt haar boek en luisterboek ‘Hormonologen’. Hierin maakt ze ons deelgenoot van haar ervaringen bij het tot stand komen van de voorstelling.


Nelleke van der Krogt

Na haar conservatoriumopleiding begint Nelleke van der Krogt haar carrière als muzieklerares. Sinds eind jaren 1970 doet ze werk voor verscheidene televisieprogramma's als regisseuse, samenstelster, programmamaakster en eindredactrice. Ruim 11 jaar lang was Van der Krogt presentatrice van het AVRO-misdaadprogramma ‘Opsporing Verzocht’. Hierna was ze een tijdje panellid van het NCRV-programma ‘Zo Vader, Zo Zoon’ onder leiding van Paul de Leeuw. Sinds 2002 is ze presentatrice van het kunstprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’, waarin kunstvoorwerpen op waarde worden geschat. Naast haar televisiecarrière is Nelleke nog regelmatig in het theater te zien. Zo leverde ze onder meer een verrassende prestatie in de voorstelling ‘Vaginamonologen’.


Anousha Nzume

Anousha Nzume studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam en speelde in een aantal musicalproducties. Ook werkte ze mee aan de CD van Nena en begeleidde haar als achtergrondzangeres tijdens haar Europese tournee. Daarnaast acteerde Anousha in onder meer ‘Vrouwenvleugel’, ‘Onderweg Naar Morgen’ en ‘Koefnoen’. In 2000 was zij finalist bij het Leids Cabaret Festival. Sindsdien maakte ze diverse cabaretprogramma’s. In september 2009 was Anousha een maand lang een van de vrouwen aan de Tafel van 5. Ook schrijft ze artikelen over onderwerpen die haar aan het hart gaan voor o.a. de Volkskrant, NRC Next, ESTA en haar eigen blog etenenikikeneten. Afgelopen jaar was zij te zien in het toneelstuk ‘De Koningin van Paramaribo’.


Hymke de Vries

Hymke de Vries studeerde In 1987 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. De Vries acteert zowel op televisie als in het theater. Naast ‘Hormonologen’ is zij dit seizoen ook de zien in de voorstelling Paul Vlaanderen van het Thriller Theater. Op televisie begon ze in 1989 in de dramaserie ‘Spijkerhoek’, waarin ze Francine van de Akker speelde. Ook was ze drie seizoenen te zien als Marilene Vreeswijk in de ziekenhuisserie ‘IC’ en acteert ze in de populaire jeugdserie ‘SpangaS’. Hymke speelde vaak in toneelstukken geschreven door Haye van der Heyden, onder andere in zijn comedygezelschap ‘Mussen & Zwanen’. De Vries is verder ook docente aan de Willem Nijholt Academie voor musical en muziektheater, waar zij de lessen tekst interpretatie/behandeling geeft.


Note: Hymke de Vries en Yvonne van den Hurk zijn afwisselend te zien in Hormonologen.


Kijk voor meer informatie en alle speeldata op: www.hormonologen.nl